-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Php Developer
-
-
Ad Soyad
A** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam olayın sırrı lenste bitiyor tamamen 500px'te 550d ile çekilen ne fotoğraflar var.
Evet hocam kullanabilirsiniz, googleye sony a6000 canon bayonet diye yazarsanız çıkacaktır.
1 kişi bu mesajı beğendi.
https://github.com/ahevr
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Teknisyen
-
-
Ad Soyad
C** D**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Önceki yorumlar yardımcı olmuştur ama ben birkaç şey daha eklemek istiyorum; bence aynasız fotoğraf makinelerine yönelmelisiniz. Aynasızlar biraz daha yeni teknoloji olduğu için ilerleyen zamanlarda satmak istediginizde de elden çabuk çıkarırsınız. Ayrıca shutter sayısı problemi olmaması da elden çabuk çıkmasına bir artı daha ekler.
Bana sorarsan, sana lazım olan tek şey, birazda profesyonel olması açısından tam kare sensörlü bir makine. Sony a6000 falan biraz zayıf kalır yapacağın işin yanında. Ki sony a6000'in günlük kullanım için bile ciddi eksileri var.
Aynı segment ürünler için markadan markaya değişen görüntü kalitesini kendine çok dert etme bence. Çünkü aradaki farklar (lens etkilerinin dışında) çok da öyle makro düzeyde değiller. Ki zaten çektiğin her kareyi düzenlemek zorunda kalacaksın. Raw çekim yapıp lightroom kullanmasını öğrenmek daha önemli.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Teknisyen
-
-
Ad Soyad
C** D**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
A7 full frame, evet. Dediğin gibi Sony'nin lensleri biraz pahalı ve 2.elini bulmak da biraz zahmetli olabilir. O konuda canon iyidir. Hem lens çeşitliliği olsun, hem fiyat olarak diğer markalara göre ucuz olması olsun ve hem de 2.elini bulması kolay.
Crop sensör almak mantıksız değil aslında. Gayette alınır ama hani ben yapacağınız işi biraz üst düzey yapacağınızı düşünerek full frame önerdim.
Ayrıca full framelilerin lensleri pahalıdır. Crop sensörun de işine gelebilecek çok tarafı var yani. Biraz senin kararına kalmış bir şey bu.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Fotoğraf, Grafik, Radyoloji
-
-
Ad Soyad
G** Ç**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Ben direkt full frame istiyorum o yüzden canon 5dm 2 şuan alabileceğim tek ürün gibi görünüyor o da 2. el. Az kullanılmış shutter'ı 50K'yı geçmemiş fırsat ürünü bakıyorum. Bulabilirsem inşallah alıcam. Bir tane de sigma 85mm ve 24-70 yada 24-105 ayarlayabilirsem tadından yenmeyecek :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
Selamunaleyküm.