HeroTürk adlı üyeden alıntı
ilk başta vesikalık için başlayacağım sonrasında ise işi büyütmek isstiyorum. siz olsanız alacağınız cihazların linkini koyar mısınız Fotoğraf makinası, resim baskı vs vs
Tamamen bütçeyle alakalı bir durum. Mahalle fotoğrafçısının kullandığı ekipman ile şehrin en işlek caddesindeki fotoğrafçının ekipmanı aynı olmaz ama sonuç olarak ikisi de bir şekilde vesikalığı verirler. Burada nasıl bir kalitede olmak istediğiniz önemli.
Öncelik olarak fon lazım, beyaz ve yeşil. Daha sonra renkleri arttırabilirsiniz. Renk başına 300 tl den 600 tl yapar.
Işık sistemi için 4, 5 bin gözden çıkar.
Fotoğraf makinesi uzun ömürlü olsun, işleri büyüttüğümde de bana yetsin diyerekten yola çıkarsanız 5d mark iii, objektik + yedek bataryalar, çanta vs.. 15,16 bin tutar. Sadece vesikalık çekicem diyorsanız bu makineye gerek yok ama işleri büyütebileceğinize inanıyorsanız diğer türlü düşük model alırsanız sattığınızda falan zarar edeceksiniz sonuçta. Direkt bunu alırsanız ömrü bitene kadar her işinizi görecektir.
Video çekimleri, montajları vs. yapmayacaksanız 2,5 binlik te bi bilgisayar toplarsınız. Video işleri falan olacaksa daha yüksek bütçe gerekebilir.
Baskı makinaları hakkında pek bir bilgim yok ama başlangıç için ufak bir makinada olsa 6,7 bin gider diye düşünüyorum.