cgrclk
Fortis Fortuna Adiuvat
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
B** Ç**
-
-
-
Ticaret
53, (%100)
IS Image Stabilization-Titreşim Engelleme özelliğinin kısa ismidir. Bu tür lenslerde yukarı aşağı ve sağa sola titreşimleri engelleyen hareket motoru bulunur ve bu sayede daha net fotoğraflar elde edilebilir. Eğer fotoğrafa yeni başlıyorsanız IS lens almanızda fayda var.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
33, (%100)
Hocam bu arada makineler arasında bir fark yok, fark lenslerinde :) cgrclk hocamın dediği gibi titreşim engelleyici bir sistem
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
33, (%100)
Hocam yerinizde olsam n11'i tercih etmem. Kurumsal bir firma her zaman daha iyidir.
Ayrıca benim size tavsiyem almadan önce Nikon D3200'e de bir göz atmanız :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Kamu Çalışanı
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
18-55 kit lensi zaten kullanmayacaksın belli aşamadan sonra yetmeyecek çünkü sana..
Onun için IS imiş değilmiş çok takılma derim..
Alacağın yer konusuna gelirsek yıllardır hiçbir makinamı garantili almadım.. Hep spot aldım ve şimdiye kadar sorun yaşamadım (ki senin verdiğin linkteki yine garantili)
İstanbuldaysan hayyama uğra hem daha ucuza hem görüp dokunarak alırsın..
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
V** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Fotografcilikta makineden ziyade lens muhimdir.Ornegin 50 mm lensler portre cekimleri icindir.İlkin ne fotografina yoneliminiz oldugunu ogrenirsek sizi ona gore yonlendiririz. 18-55 genel kullanim icindir.Tabiri caiz ise aile fotografi cekmek icindir.Ancak makine konusunda tek onerim olur.O da govde de netleme motoru bulunan bir makine.İleride lens almaya kalkarsaniz motorsuz lensler daha uygun olacaktir.