Günlük 1-2 soru bile yeterli olacaktır. Hepimizin mutlaka 5-10 dakikası olabileceğinden, boş zamanları değerlendirebilirsiniz.
Peki sizin kazancınız nasıl olacak. Neticede emek ve zaman harcıyorsunuz. bunun karşılığının da olması gerekir. hobi amaçlı çok az kişinin destek olacağını düşünüyorum. o yüzden harcanan emepin karşılığını da ilerleyen zamanlarda yazacağımız bir modül ile çözeceğiz.
Modül şu şekilde çalışıyor olacak: her üyenin bir puanı vardır. soru yazdıkça, yorum yazdıkça puanlar artıyor. buda siteyi aktif tutmaya yarıyor. daha sonra editörlerimiz için ayrı ayrı adsense kodları oluşturacağız. bu kodlar puan oranlarına göre yayınlanacak. örneğin 1000 puanı olan bir kişinin reklamı 20 defa yayınlanırken 500 puanı olan kişinin 10 defa yayınlanacak. Böylece aktif olanın reklamı daha çok yayınlanacak.
Daha sonra diğer kullanıcıların yazdıklarıda sizin için avantajlı olacak. Çünkü ne kadar çok ziyaretçi gelirse arama yaparak sizin reklamınızında görüntülenme oranı artacak. bu durum hepimiz için avataja dönüşecek.
Ama söylediğim gibi bu biraz zaman ve emek isteyecek. karşılığında emek harcayan her zaman karşılığını almasını istiyorum.
Sorular için detaylar:
- Başlık mutlaka soru ve güncel olmalıdır (örneğin internet nedir,facebook nasıl üye olur yerine daha gündemdeki konular olabilir).
- içerik 20-30 kelime, içerisinde özellik en son cümlesinde, diğer üyeleri yorum yapmaya yöneltici cümleler kurarsak yorum yazma ihtimalleri artacaktır. Eğerki içerik içerisinde farklı soru varyantı kullanabilirsek oda seo açısından çok faydalı olur.
- Anahtar kelimeler 2-3 adet soru olmalıdır.(anahtar kelimelerde soru varyantı olmalıdır )
- ip değişikliği: Eğerki soru yazarken arada modemi kapatıp açarak ip değişikliği yapabilirseniz bu müthiş olur.Çünkü farklı iplerden soru yazılmış olacak.Bu tamamen size kalmış bir durum. eğer imkanınız olursa gerçekten çok verimli olur.
Sitemizdeki soru giriş bölümünden yazmanızı rica edeceğiz. sonuçta sizin için farketmez diye düşünüyorum. bizden tekrardan soru girişi yaparak zaman kaybetmeyelim.
Sayfada eksikliklerimizin çok olduğunu düşünüyorum. Bu eksiklikleri hergün gidermeye çalışacağız. Bir bölümde "Sistemde gördüğünüz eksiklikler ve öneriler nelerdir?" diye bir başlık açtık ve tüm arkadaşlarımızla buradan daha iyi nasıl yapabiliriz diye tartışıp daha da çok geliştirmeye çalışacağız.
En yakın zamanda ios ve android için uygulama hazırlataağım ve böylelikle tüm üyeler cep telefonundan kolaylıkla girebilecekler.
Sistemin giderleri konusunda şimdilik ben destek olacağım. Mesela reklam ve yazılım giderlerini(yeni tasarım ve modeller için) şimdilik ben karşılayacağım. Ama ileride reklamdan para kazandığımızda belirli bir oran ayırmamız gerekecek.
Amacımız bu proje ile masanın üzerine güzel birşeyler koymak. Şu an herkes facebookta,instagramda, twitter vb. sitelerde telefonuyla ekranı yukarı kaydırıyor. Bizde güzel şeyler yapmak için uğraşıyoruz. sizde bu konuda bizimle birlikte çalışmak isterseniz www.bedavabeyin.com sitesine üye olabilirsiniz.
aklınıza takılanlar için lütfen yorum yazın.