Genelleme olarak baktığımız vakit herkes kendi işini yapar ve başlıklarını yaptığı işe göre hazırlamaktadır. Fakat öyle görünüyor ki bir kişi ile aynı işi yapıyorsunuz neymiş o başlık atılmazmış Sanki konu adını marka tescil olarak kaydettirdi ki konunun adını değiştirmemizi söylüyorlar. Bu şekilde söylemlerde bulunmak kim olursa olsun yanlış bir düşünceden başka birşey değildir. Tabi bazı kişilerde o konuda sanki kendilerini ön plana çıkarmak istercesine sert diller ile ithamlarda bulunmaktalar (Avukatları olsa diyeceğim ama yanlarından geçmezler).

Şunu anlamış değilim bir insan örnek olarak BMW araç satıyor ise konu başlığını Mercedes olarak atmaz veya farklı birşekilde atmaz. Yaptığı iş üzerine ne ise ona göre atabilir. Bu konuda forum genelinde çok gördük ve kimse kimsenin konusuna yazmamaktadır. Açıkçası bu tür konulara girmek hatta karşı taraftaki kişiye bile aksettirmek yanlış düşünceden ibarettir. Herkes istediği başlığı atıp o bir şekilde ticaretini yapmaktadır. Zaten o konuya yazmak bile karşı tarafın birazda olsa TİCARETİ ile alakalı olmaktan başka birşey değildir. Ticaret ortamında herkes kendini göstermek için çaba sarf eder ve yaptığı işlerini REFERANS olarak göstermektedir. Bir kimse bir kimseyi asla ve kat'a ne konusunu baltalama gibi bir lüksü vardır ne de o kişiyi tanımadan bilmeden gereksizce o kişi hakkında birşeyler söylemesi veya yazması etik bir düşünce bile değildir.

Burada ticaret yapan kişiler genelde bunlara dikkat etmesi gerekirken tam tersine bazı şahıslar da konuları baltalamak için elinden gelen herşeyi yapmaya çalışıyorlar. Her yerin bir kuralı olduğunu daha idrak edemeyenler vardır. Kurallar içerisinde istediğiniz şekilde konu açmanız mümkün olabilmektedir. Fakat ticaret yaparken ise kimse kimseyi kandırma, aldatma ve karşısındaki insana karşı saygı çerçevesinde olması zorunluluk olarak görevidir. Bu düşünce yapısına uymayan kişiler zaten ticaret yapamaz ve sürekli olarak kaybeden tarafta bulunurlar. Ya şuraya bakın bu firma/kişi Hosting satıyor fakat konusunda Hosting olarak açmış diyerek karşısındaki firma/kişi yi ne uyarabilir nede bu tür düşünceye gerek duyabilir. Sektör de iyiseniz ve işinizi doğru bir şekilde yapıyorsanız zaten müşterileriniz sizi sadece forum ile değil herşekilde referanslarınızdan bile bulacaktır.

Kimilerine göre gereksiz yazılar yazmış olabilirim. Fakat şu düşünce yapısından kendinizi çıkarabilirseniz sevinirim. Burada sadece bir düşünce değil herkesin düşüncesine yer verilmektedir. Yorumlarınız olumlu yada olumsuz olabilir. Fakat yorumlarınızı yaparkende karşı tarafta bulunan insanı düşünmeniz gerekmektedir.


Vaktinizi aldı isem özür dilerim.
Saygılar.