"BURSASPOR KAPATILSIN"

“Kadınlara yönelik bu saldırıların, ataerkil kurumların kadınlara yönelik nefretinin yanı sıra kadın örgütlülüğünden ne denli korkulduğunun da göstergesi” olduğu vurgulanan açıklamada, “Biz kadınlar bu çirkin saldırıyı sadece bir holigan saldırısı olarak değerlendirmiyoruz. Bursaspor taraftarlarının bu saldırısıyla, ırkçı ve şiddet yönü de ortaya çıkmıştır. Kaldı ki bu Bursaspor’un ilk marifeti de değildir. Daha önce de başta Diyarbakırspor taraftarlarına yönelik ırkçı saldırılar olmak üzere birçok şiddet olayına karışmış ve dünyanın en saldırgan ve ırkçı kulüplerinden biri olarak adından söz ettirmiştir” denildi.

Kadınlara yönelik bu saldırılar karşısında resmi kurumların hiçbir müdahalede bulunmadığı ve bu saldırganları yapanların hiçbir şey olmamış gibi akşam tribünlerde maç izlediği savunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“BDP kadın Meclisi olarak, işkenceyle özdeşleşmiş polisin, Mücahit Bingöl’e yönelik işkencesini ve Kadıköy’de miting sonrası dağılmakta olan kadın ve çocuklara yönelik Bursaspor holiganlarının bu saldırılarını kınıyoruz. Kürt kadınları olarak bu ırkçı ve cinsiyetçi saldırlar karşısında sessiz kalmayacak ve her zaman olduğu gibi özgürlük taleplerimizle alanlarda olacağız. Ayrıca başta futbol federasyonu olmak üzere bütün yetkili kurumların futbolda ırkçılığın, cinsiyetçiliğin ve şiddetin sembolü olan Bursaspor’a bu konuda gerekli yaptırımlara gitmesi ve hatta bu kulübü kapatması gerektiği çağrısında bulunuyoruz.”

Milliyet


SONKALE’DEN HATIRLATMA


Bursaspor-Diyarbakırspor maçında neler olmuştu


Diyarbakırsporlu seyircilerin içinden bir grup İstiklal Marşı’mız okunduğunda İstiklal Marşı’mızı ıslıklamışlar ve ayağa kalkmayıp oturarak dinlemişlerdir. İstiklal Marşı’mızın ıslıklanmasına kızan Bursaspor taraftarları haklı olarak gruba yoğun protestolarda bulunmuş ve “PKK Dışarı” diye tezahürat yapmış ve Diyarbakırsporlulardan yaralananlar olmuştur.


Bu maçın ardından Anahaber sunucusu Uğur Dündar programa Diyarbakır forması ile çıkmış, Bursasporluları kınamıştır. Ama 2. maçta Diyarbakırsporluların İstiklal Marşı’mızı ıslıklamasından ve yaşanan ırkçı faşizan saldırıdan sonra tüm Bursasporlulardan özür dilemiştir.


Türkiye’de herkes biliyor ki, Bursaspor taraftarı sadece İstiklal Marşımıza yapılan ıslıklamayı protesto etmiştir. Yandaş ve skandaldan beslenen Ulusal Medyada gerçekleri bilmesine rağmen konuyu istismar etmiştir.




Gelelim Bursaspor’un kapatılması meselesine


Partiniz BDP, terör örgütü PKK ile arasına hiçbir zaman mesafe koymamış ve PKK’nın siyasi uzantısı olmaktan öteye gidememiştir. Terörist Abdullah Öcalan ile Kandil’deki teröristler arasında postacılık görevi üstlenmektedir. Görülüyor ki, kapanması gereken Bursaspor Kulübü değil, BDP’nin ta kendisidir.


Kaynak; http://www.sonkale.org/bdp-bursaspor-kapatilsin-h199054.html


Güldürdüler Beni :)