lostyazilim

Empati Eksikliği Bencilik Ve Aile İletişimi

3 Mesajlar 600 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

GoncaTAS GoncaTAS WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 04.02.2022
    • Yaş/Cinsiyet 20 / K
    • Meslek Öğrenci ve münazır
    • Konum Van
    • Ad Soyad G** T**
    • Mesajlar 6
    • Beğeniler 1 / 1
    • Ticaret 0, (%0)

İnsanlar sürekli karşıdakini anladığını söyler ama hiçbir zaman anlamaz hiçbir zaman anlıyormuş gibi gözükmez. Bu biraz çok bilmişlik biraz bencillik oluşumudur bana göre .  Birazda empati eksikliği tabii ki. Mesela şuna benzetirim bu oluşumu bir anne baba ile bir çocuğu düşünelim. Aileler  aslında bir zamanlar o çocuğun olduğu yerde olduklarını ve o çocuğun yaptıklarını kendilerinin de yaptığı gerçeğini unutur bence ya da biz ebeveyniz en doğrusunu bilirize kapılır çok absürt gelir bana. O kadar büyük psikologlar rehber eğitimciler bile eksik kalırken bu ben en doğrusunu bilirim sendromu çok yanlış gelir bana. Aynı zamanda çocuk ile aile arasına koca bir duvar örer ismi anlaşamamazlıktır aslında. Ama bu perde de bana en bencil gelen ailedir. Çünkü çocuk karşı taraftan sadece kendisini anlamasını bekler ama aile çocuğun bireylikten çıkıp kendi kuralları sınırları ve alışagelinmişlikleri ile yaşamasını bekler. Karşıdakinin bir birey olduğunu bir türlü anlayamaz çocukta bunu bildiği için her şeyini içinde tutar susar kendi söyler kendi dinler . Çünkü insanın en iyi arkadaşı ailesi değil çevresindekiler değil kendisidir onu anlayabilecek onu yargılamadan benimseyecek tek kişi kendisidir. İşte bu yüzden insanın sınırları kendi içindedir çünkü insan kendinde kendini arar...

Gonca Taş 

Mesaj 3 defa düzenlendi. Son düzenleyen: GoncaTAŞ (21.02.2022 14:44)

Dorebar

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
    reklam

birsevda birsevda Maraba Kullanıcı
    • Üyelik 17.12.2013
    • Yaş/Cinsiyet 37 / E
    • Meslek Amele
    • Konum Tekirdağ
    • Ad Soyad T** K**
    • Mesajlar 2211
    • Beğeniler 753 / 753
    • Ticaret 18, (%100)

öncelikle yazında bana göre cümle düşmeleri var akıcı bir yazı değil. Yazı içindekilere gelirsek heralde ailen ile aran biraz sorunlu seni anlamadıklarını düşünüyorsun şunu bil Bir anne baba hiç bir zaman çoçuğunun kötülüğünü istemez. Yazılacak çok şey var ama klasik olacak kelimelerle başını ağrıtmak istemiyorum. Ha aileni ne zaman anlarsın ya onları kaybedince ya da başına bir şey gelince. 

Siteni Ekle WeBDiZiN.Com

GoncaTAS GoncaTAS WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 04.02.2022
    • Yaş/Cinsiyet 20 / K
    • Meslek Öğrenci ve münazır
    • Konum Van
    • Ad Soyad G** T**
    • Mesajlar 6
    • Beğeniler 1 / 1
    • Ticaret 0, (%0)

Emin olun çok güzel bir ailem var hem okumuş hem de maddi gücü çok iyi bir aileye sahibim derslerimde çok başarılıyım dedem bizzat psikolog eğitimi almış ve anlayışlı Kişiler ailesinden yana sorun yaşayacak en son kişiyim belki de . Burada amaç konu da da belirtildiği gibi GEYİK ben sadece hayatımda olanları mı yazmak zorundayım hayır tabii ki de. Belli konular üzerine gözlemlerimi ve düşüncelerimi aktarıyorum. Dediğim gibi amaç GEYİK her türlü konu da yazın paylaşmak düşünce aktarmak  buradan kalkıpta kişisel hayatım ile ilgili yorum yapmanız yanlış. Eminim okuyunca anlayacaksınız çünkü anlayışlı bi insan olduğunuzu düşünüyorum teşekkürler 

Mesaj 1 defa düzenlendi. Son düzenleyen: GoncaTAŞ (23.02.2022 08:22)

wmaraci
    Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al