Gün gelir mesleğiniz hayatınızın her anını kaplamaya başlar. Belki psikolojik belki fiziksel olabilir, fakat eminim hepimiz bu durumu yaşadık.

Elbette fiziksel deformasyon oldukça can sıkıcıdır. Fakat ben bu konuda daha çok psikolojik deformasyona odaklanmak istiyorum.

Her meslekte başınıza kolayca gelebilen bu durum bizler için çok daha değişik ilerliyor. Açıkcası mesleki deformasyona uğrayan webmasterların hali pek vahim.

HOCAM

Webmasterlarda mesleki deformasyon belirtisi ilk olarak forumlarda her paragrafta en az 1 kez "hocam" demekle başlar. Daha sonra bu sayı giderek artar ve her 3 cümlede 1 kez "hocam" diyerek mesleki deformasyonun belirtileri giderek artar. Bu durum her cümle başında, hatta her 2 kelimede 1 kereye kadar artabilen vakalara kadar uzanabilir. Bitti mi? Bitmedi. "Hocam" öyle bir şeydir ki bir kez kullanan bir daha bırakamaz. İleri vaka "hocam" bağımlıları için artık ister forumda ister gerçek hayatta tanımadığı herkesin adı "hocam" olu verir.

SANAL DÜNYA

Bazen sanal dünya ya öyle bir kaptırırız ki kendimizi ne dediğimizi ne yaptığımızı unutu veririz. Şimdi doğruluk zamanı! Dürüst olun, arkadaşlarınız popüler bir konu üzerinde konuştuğunda "aslında bende böyle bir şey yapsam..." dediğiniz olmadı mı? Şimdi bunu daha dikkatli düşünün. Evet doğru bildiniz artık sizin bir mesleki deformasyonunuz var.

WINDOWS'A YAKIYORUZ

Bir gün bakkala girdim ve dedim ki " abi bir tane kısa windows" ... Adamın bakışını unutamıyorum 😂

Evet artık konu sizin anlatında eğlenelim biraz 😂

Dip Not; İmla hataları affola telefondan bu kadar oluyor.