Google, workspace hesaplarının da denetlenmesi ve doğrulanması işlemlerine başlamış görünyor. Bugün, bu sorunla karşılaşan artık dördüncü kurumsal firma ile görüştüm.

Google,, Ads servisinde yaptığını şimdide burada yapmaya başlıyor. Birincil ödeme yönteminin doğrulanması için kolları sıvayıp şüpheli gördüğü hesapları askıya alıyor. İkinci bir kart ekleyip kimliğinizi doğrulasanız dahi, hesabı aktif etmiyor. Birincil ödeme kartının doğrulanmasını istiyor. Doğrulanmadığı sürece mail trafiği askıda kalıyor ve hiç bir şekilde kullandırmıyor. Aynı zamanda, bunu Google Domains servisinde de uygulamaya başlamış. Malum, 75 TL gibi düşük ücretle, ki diğer firmalarda neredeyse iki katı, alan adlarının bulunduğu hesapları da askıya almaya başlanmış. Böylelikle alan adının da doğrulanması gerekiyor, ki çoğu insan bunu ticari olarak yaptığından Google servisinde kullandığı kişisel bilgileri (bu da doğruysa hele) domain whois ve site iletişim bilgileri uyuşmazlığı durumunda da sıkıntı çıkarıyor. 

 

Ayrıca, eğer farklı bir firmadan alan adınız var ve TXT değeri ekleyerek Google Workspace yönlendirmesi yapılmış ise, bunu kaldırmak da zorlaşıyor, çünkü global DNS sunucularından MX lere kadar senkronizasyon için sanırım Google-dan bir doğrulama alma prosedürü devreye girdiğinden, süreç beklenenden çok daha uzun sürecek.

 

Bunun sebebi, Google Ads tarafında sorun yaşayan domain, banka kartı, ödeme profili bilgileridir. Askıya alınan Google Ads - da kullanılan banka kartı Google Workspace-de sorunsuz çalışıyor şimdilik. Google bunları bir şekilde karşılaştırma yaparak bir servisinde askıya gideni diğer servislerinde de kimlik doğrulamaya zorluyor.

 

Hayırlı uğurlu olsun.

Bu sorunu da yakında çok sık duyar olacağız galiba.