Merhabalar, son 2 aydır Niche konseptinde 2 hafta gibi sürelerde siteler hitlendirmeye başladık. AHREFS ve Semrush filtreleriyle güzel boşluklar yakalanabiliyor; tam eşleşen keyword domain + allintitle: sonucu düşük başlıklarla ilerliyoruz. Ana kelime aranma hacimlerimiz 10 - 50k, başlıklarımız 500 ila 3k olmakta.

21954-66f5571cc1293.png

(Rapordaki siteyi güvendiğim arkadaşlara incelemeleri için ileteceğim.)

25 günlük bir projemiz daha hitlenmeye başladı 9 adet içerik ile güzel bir ivme yakaladı;
21954-66f55740d049e.png

Neler yapıyorum?

Niche + keyword domain tespiti: Expired domains üzerinden ön ek / son ek filtrelerle temiz domainler çıkarıyorum. Semrush üzerinden aranma hacimleri ve Allintitle başlık yoğunluğuna bakıp (boşluk olan kategori 10 - 20 sayfa taramayla ben buradayım diyor) projeye karar veriyor 100 kadar başlığımı hazır ediyorum.

Site kurulumu / yayıncılık vs: GeneratePress vazgeçilmezim, hız skorları muazzam. 4-5 alt kategori dahilinde siteyi kuruyorum, %100 human içerik ürettiğim bir düzenim var (edit işi var biraz ancak çok yormuyor), günde 2 ila 5 içerik giriyorum. İçeriklere 2şer görsel (görselleri istock'dan indirdiğim de oluyor dall-e'ye yaptırdıklarım da var) giriyorum. İlk gün google servislerine ekleyip, Indexing API de kuruyorum. Ortalama 3 günde indeksler gelmeye başlıyor (geciken projeler de oldu). Ortalama 2 haftada ABD lokalinde 500 üzeri tekil trafik sağlayabiliyoruz.

Bu istikrarla hitlendirdiğimiz 4. projemizin raporunu paylaştım. İlk projelerde (2 ay oldu) trafik akışı devam ediyor, birkaç dalgalanma oldu, içerik girdikçe yukarı ivme stabil. Yazılar yorum alıyor, birkaç paylaşım da olmuş.

VE SEO adına hiçbir çalışmamız olmadı, vurgulamak istediğim allintitle: boşluğu bizlere tatmin edici bir verim sağlamakta, çoğu başlıkta rakipsiz pozisyon alabilmekteyiz. Kaba tabiriyle, boşluk doldurmaca!

İlgilenen arkadaşları tecrübem dahilinde yönlendirebilirim, birkaç teknik detayı çok açık etmeden (filtreler) araştırmaya teşvik edebilirim.

Veya aynı konseptte hizmet sunabilirim (site kurulumu + içerik + eğitim).

5 - 10 sitelik havuzlarla tatmin edici bir gelire ulaşmak elimdeki istatistik dahilinde mümkün görünüyor.

 

İyi forumlar dilerim :)