Tanınmış kişilerin doğum ve ölüm yıl dönümlerini doodle olarak hazırlayan Google bu sefer yaşamı boyunca ödüle doymamış olan Audrey Hepburn'ın doodle'unu yaparak Audrey Hepburn'un hayranlarını mutlu ederken onu da yeniden hatırlattı. Peki Audrey Hepburn Kim ve hayatı boyunca hangi ödülleri aldı.

Google'un tanınmış kişilerin doğum ve ölüm yıldönümleri, Dünya çapında yaşanmış önemli olan olayları kullanıcılarına aktardığı uygulaması Doodle'in bugünki konusu hayatı ödül kazanmakla geçen tüm Dünyada hayranlarının kalbine taht kuran sinema oyuncusu Audrey Hepburn oldu.

Audrey Hepburn Kimdir?

Audrey Hepburn 4 4 Mayıs 1929'da Brüksel Bölgesi'nde Hollandalı bir anne ve İngiliz bir babanın çocukları olarak doğdu. Annesi ve babası Audrey Hepburn daha 1 yaşına basmadan ayrılınca Audrey Hepburn, babasını bir daha hiç göremeden annesinin yanında yaşadı.

Audrey Hepburn 10 yaşındayken annesinin başka bir kişiyle evlenmesinden dolayı Audrey Hepburn yeni ailesiyle birlikte o dönem Naziler tarafından işgal altında olan Hollanda'ya taşınmak zorunda kaldı. Hollanda'da yaşadığı müddetçe büyük sıkıntı ve zorluklar çeken Audrey Hepburn'in hayalinde her zaman büyük bir sinema oyuncusu olmak vardı.

Naziler tarafından başlatılan savaşın bitmesinden hemen sonra Londra'ya taşınan Audrey Hepburn, ilk iş olarak orada bir bale okuluna kayıt oldu. Audrey Hepburn bale okuluna başladıktan hemen sonra özel bir yerde modellik yapmaya başladı.

Oyuncu olabilmek hayaliyle İngiltere'ye taşınan Audrey Hepburn'in ilk filminde oynadığı sırada daha 22 yaşında geleceği parlak bir sinema oyuncusuydu. Audrey Hepburn bu filminde güzelliğiyle herkesi büyülediğinde artık sinema dünyasındaki merdivenleri birer birer çıkarak zirveye yükseleceği belli olmuştu.

Audrey Hepburn, arka arkaya farklı bir çok film projesinde çalıştıktan sonra "Roman Holiday" isimli filmde zirveye adımını atarak ilk ödülü olan "En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü"nün sahibi oldu. Bu ödül Audrey Hepburn için ödüllerin kraliçesi olma yolundaki ilk adım olacaktı.

Hayatı boyunca onlarca filmde oyunculuk yapan Audrey Hepburn, 20 Ocak 1993'de 63 yaşındayken bağırsak kanserine yenilerek hayata veda etti. Audrey Hepburn'in mezarı şuanda İsviçre'de bulunuyor.

Audrey Hepburn ilk Oscar ödülünü Roman Holiday filmiyle 1954'de altıktan sonra dört kez En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ına aday gösterilmesi onun zirvede olduğunun göstergesiydi.

Audrey Hepburn, hayatı boyunca iki kez İngiliz Film Akademisi Ödülleri BAFTA'yı kazanarak adını en yüksek noktalara yazdırmayı başardı.

Audrey Hepburn hayatı boyunca iki tane de Altın Küre ödülünü kazanmış olması da onun ne kadar mükemmel bir sinema oyuncusu olduğunun açık kanıtıdır.

İşte Audrey Hepburn'un hayatı boyunca kazandığı sayısız ödüllerin bir kısmı



Audrey Hepburn Doodle Oldu! Audrey Hepburn Kimdir?