"Stratejik SEO" olarak bundan sonra wmaracı ailesinin bilgi edinebileceği yazılar yazmak, sorulara cevap vermek için sürekli bilgi paylaşımı yapmaya çalışacağız.

Stratejik SEO Markamız üzerinde paylaştığımız Google Güncellemeleri, Algoritma Bilgleri, SEO Terimler Sözlüğü, Soru Cevap Paylaşımlarından alıntılarla wmaracı üzerinde bilgi alışverişi yapacağız.

Bilgi paylaşımına ilk olarak Google'ı Anlamak Yazı Dizisiyle sitemizde yer alan Google Güncellemeleri ile başlamak istedik. Son bir kaç yılda devreye giren Google Algoritmalarını anlatmaya Penguen Güncellemesiyle Başlıyoruz.

-----------------------------------------------------
Penguen Güncellemesi



Penguen 3.0 Güncellemesi

Google belirli aralıklarla algoritmalarını güncelleyerek, internet ziyaretçilerine ve web sitelerine yönelik stratejiler geliştirerek, katkı sağlamaktadır.

Google’ın önemli algoritmalarından biri olan ve 24 Nisan 2013 tarihinde internet dünyasında ‘penguen’ olarak adını duyuran güncelleme; sitelerde bulunan link inşasını doğrudan etkilemektedir. Aynı zamanda kaliteli içerik doğrultusunda oluşturulmuş web siteleri de penguen güncellemesi ile ön planda olacaktır.

Penguen 3.0 Güncellemesi Neleri Etkiliyor?

Web sitelerinin artması ile beraber uygulanan SEO çalışmalarının bazı yerlerde doğru uygulanmamasının önüne geçmek için çıkan penguen güncellemesi ile artık black hat SEO denilen değeri düşük link inşaları web sitelerinin olumsuz etkilenmesine neden olacaktır.

Bir diğer önemli etken ise optimize edilen anchor’lerdir. Haddinden fazla kullanılan anchor anahtar kelimeler de penguen 3.0’dan etkilenerek, siteniz için zararlı olacaktır.

Penguen 3.0 Algoritmasının hedef aldığı önemli hususlardan biri de; web spam kategorisine giren sitelerde yer alan linklerinizdir.

Özet olarak Penguen Algoritması, web sitelerinin aldığı linkleri analiz edip, sadece link almak için alakasız link barındıran (çöp link) siteleri filtreleyerek Google sıralamasını düşürecektir.



Penguen Güncellemesinden Negatif Etkilenmemek İçin;


  • Sosyal Medya Kullanımına önem verin. Güncel ve düzenli paylaşımlarda bulunmak ile beraber fazla link çıkışları yapamamaya da özen göstermelisiniz.


  • Site içerikleriniz; özgün, güncel, ziyaretçiye doğru ve aradığı bilgiyi veren nitelikte olsun.


  • E-Ticaret satış sitesine sahipseniz, ürünlerinizin tanıtımı doyurucu bilgi içersin.


  • Reklam bütçenizi, sosyal medya ve Google için düşünerek ziyaretçi trafiği sağlayabilirsiniz.


  • Bulunduğunuz sektörle ilgisi olmayan sitelerden link almamalısınız. Backlink dediğimiz SEO halkasını direkt etkileyen Penguen algoritması, alakasız verilen yahut alınan linkleri filtreleyerek Google sıralamanızı olumsuz etkiler.


  • Link bağlantısı aldığınız site, sektörünüzle ilişkili olsa bile, sürekli aynı siteden link almanız da doğru olmamaktadır.


  • Makaleniz, tanıtım yazınız ve blog yazılarınız içerisinde link ile yönlendirme çalışmasını azami düzeyde tutmalısınız.


  • Black Hat SEO yönteminden uzak durmanızda da yarar var. Çöp linkler dediğimiz black hat SEO, sitenize zarar vereceği gibi penguen güncellemesine de takılıp, Google sıralamanıza da zarar verir.


  • Yayınladığınız içeriği, birden fazla yerde yayınlamamaya dikkat edin. Her yazınız özgün ve siteniz ile ilişkili olsun.


  • Google penguen 3.0 güncelleme Sitenizde yapılan ve yapılacak olan backlink çalışmalarını, yazılarınızı ve Google sıralamanızı kontrol altına alın.


  • Misafir olan blog ağlarından link alışverişinde bulunmamanızda yarar var. Türkiye’de misafir blog kullanımı yaygın olmasa dahi, yine de misafir blog kullanıcısı azımsanmayacak düzeyde. Penguen 3.0 güncellemesinden olumsuz etkilenmenize neden olmasın.


  • Spam içeren ve sektörünüzle ilgisi bulunmayan yerlerden tüm linklerinizi kaldırmalısınız. Google sıralamasından düşeceğiniz gibi ceza alma oranınızda bu durumda artacaktır.


  • Paravan bloglarınızın dışında başka bloglarda da yazılarınız yer alıyorsa ve bu sebepten dolayı fazla link almışsanız, yazılarınızın yer aldığı siteler ile irtibat kurarak linklerin kaldırılmasını sağlayın.


  • Optimize edilmiş ve birebir eşleşen anahtar kelimeli anchor barındırmayın.

  • Penguen 3.0 Güncellemesinde belirttiğimiz kriterlere uygun olarak çözüm üretirseniz, Google sıralamanız ve ziyaretçi trafiğiniz artacaktır.



“Başarılı SEO için Google'ı Anlamak - Penguen Güncellemesi” başlıklı yazımız içerisinde geçen anahtar kelimelerin anlamlarını Stratejik SEO sitemizde yer alan SEO Sözlüğünden (http://www.stratejikseo.com/seo-sozlugu/) Öğrenebilirsiniz.

Kaynak:www.stratejikseo.com