Gmail günümüzde dünyanın en popüler e-posta servisi olmasına ve gittikçe geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olmaya başlamasına rağmen, hala bir çok insan tarafından bilinmeyen harika gir özelliği var. Biz buna "Nokta ve Artı Özelliği" ismini verdik.
Peki nedir bu Nokta ve Artı özelliği?
Gmail, kullanıcılarına verdiği adreslerde (.) 'yı her zaman göz ardı eder. Yani örnek verecek olursak, isminiz@gmail .com diye bir adrese sahipseniz, ismi.niz@gmail .com adresine gönderilen e-postalarda yine size gelecektir. Bunun yanı sıra, kullanıcı adınızın sonuna + işareti ve bir kelime ekleyebilirsiniz. Yani isminiz+hadigenc@gmail .com adresine atılan e-postalar, yine sizin orjinal e-posta kutunuza düşecektir.
Bir blog veya web siteniz varsa yukarıda ki bu 2 özellik oldukça işinize yarayacaktır. siteadiniz+yardim@gmail .com e-posta adresi oluşturarak, ziyaretçilerinize bunu verebilirsiniz. Daha profesyonel bir görünüm kazandıracaktır.
Sitelere üye olurken spam 'i durdurun!
İnternette bulunan birçok site, içeriklerinden faydalanmanız için sizden üye olmanızı ister. Önüne gelen her siteye, sürekli kullandığımız e-posta adresimizi verip üye olursak, bir süre sonra can sıkıcı olaylarla karşılaşmamız muhtemeldir. Bunlar spam mailler olacağı gibi, e-posta adresinizin satılıp, sizi reklam maillerine boğmalarına kadar gidebilir.
Bunun olmasını engellemek için yine bahsettiğimiz özelliği kullanabilirsiniz. Üye olurken nokta veya +kelime özelliğini kullanabilirsiniz. Fakat bu kez yapacağımız işlem farklı. Örneğin; isminiz+nospam@gmail .com adresi oluşturduğunuzu düşünün. Güvenliğinden çekindiğiniz veya sizi spama/reklama boğabileceğini düşündüğünüz bir siteye bu adresle üye olun. Daha sonra bu adresinize gönderilen tüm e-postaları otomatik silen veya arşivleyen bir filtre yaratabilirsiniz.
Bunu yapmak için Ayarlar > Filtreler > Yeni filtre oluştur yolunu takip edin. Alıcı adına, siteye üye olurken verdiğiniz isminiz+nospam@gmail .com adresini girin ve "Bu arama ile filtre oluştur" kısmına tıklayın. Bundan sonra, eşleşen bir e-posta geldiğinde, yapılacak eylemler listesinden "Gelen kutusuna atla" veya "Sil" seçeneğini işaretleyebilirsiniz.
Yapılacaklar listesi oluşturun
Önemli işlerinizi unutmamak için, sadece bu işleriniz için kullanabileceğiniz bir e-posta adresi de oluşturabilirsiniz. Buna da örneğin; kullaniciadiniz+yap@gmail .com diyebiliriz. Yeni bir filtre oluşturarak, bu adrese gönderilen e-postaları "Yapılacak" etiketiyle kullanabilirsiniz. Böylelikle bu adrese gönderilen iletiler, otomatik olarak gruplanır ve gelen kutunuzun sol tarafında ki menüden rahatça ulaşılabilir.
Kaynak; http://www.hadigenc.com/2014/10/gmail-icin-diger-adlar-ozelligi.html