Merhaba arkadaşlar.. Hemen alt konuda yine Google DMCA sorununu bildiren bir arkadaş olmuş. Aynı konu altına cevap yazarak mesajımın görülememesi olasılığından dolayı yeni konu açmak istedim umarım yanlış değerlendirmezsiniz ki benim durumum biraz değişken.
Şimdi durum şu arkadaşlar bir video sayfam var ve google den mail adresime 2 farklı müzik videosu için 2 ayrı mail gelmiş. Konu aynı.
"Merhaba,
Google, Dijital Binyıl Telif Hakkı (DMCA) şartları uyarınca, malzemelerinizden bazılarının başkalarına ait telif haklarını ihlal ettiğini iddia eden bir bildirim aldı. Telif hakkını ihlal ettiği iddia edilen malzemelere ait URL'leri bu iletinin sonunda bulabilirsiniz. Aldığımız bildirim, tüm kimlik bilgileri çıkarılmış olarak http://www.chillingeffects.org/notice.cgi?sID=1767021 adresinde bulunabilir."
Gelen mail içeriği böyle başlıyor ve en sonda ihlal içeren video linki yer alıyor. Arkadaşlar şunu belirtmek istiyorum; video sayfamda bulunan hiçbir video veritabanımda mevcut değildir ve youtube, dailymotion ve izlesene video paylaşım siteleri üzerinden embed kodu ile eklenmiştir.
1. Sorum: Şimdi bu sitelerin veritabanına kaydedilen videoların embed kodlarının paylaşıma açık olması. Yani herkes alıp sitesine ekleyebilir. Bu beni bağlar mı ?
2. Sorum: Aynı uyarılar sanıyorum ki videoyu aldığım bu buyuk video paylaşım sitelerine de gitmiş bulunmakta. Bu siteler videoyu veritabanlarından kaldırdığı vakit otomatikman benim sitemden de kalkmış oluyor zaten. Burada bir kural ihlali varmıdır? Yoksa itiraz edebilirmiyim ?
3. Ben bu uyarıları dikkate alıpta linkleri sitemden kaldırayım mı? Kaldırmazsam herhangi yasal bir durumla karşı karşıya kalırmıyım? Herhangi yasal bir durumla karşılaşmayıp bu linkleri kaldırmadığım vakit google de sitem düşüş yaşar mı ?
Şimdiden herşey için çok teşekkürler arkadaşlar..