İnternet sitelerinde yayınlanan reklamları görmek istemiyorsanız Google Contributer'a para ödeyebilirsiniz. Google Contributer servisi nedir, ne işe yarar? İşte Google'ın yeni servisi.



İnternet, internet yayıncılığı ve internet reklamcılığının baş aktörü Google, yeni servisine ilişkin bazı bilgiler paylaştı. Tüm internet kullanıcılarını ve yayıncılarını ilgilendiren bu gelişmeyi sizlere aktarmak istiyoruz. İlk olarak kısaca Google Contributer‘ü tanıyalım.

Bu hizmet, Google tarafından duyurulan yeni bir “reklam” servisi. Ancak bu servis reklam görmek istemeyen kullanıcıları ilgilendiriyor. İnternet sitelerinde yer alan reklamları görmek istemeyen kullanıcılar, belirli bir ücret ödeyerek reklamları artık görmeyecek. Tabii Google Contributer‘ın henüz deneysel aşamada olduğunu belirtelim.

Kullanıcılardan aylık 1 Dolar, 2 Dolar ve 3 Dolar gibi rakamlar alınacak ve bu ödemeyi yaptığınızda, Google reklamlarını yayınlayan sitelerde, artık Google reklamlarını görmeyeceksiniz. Şimdilik sadece deneysel aşamada olan bu servisi birkaç büyük yayın test etmeye başladı. Urban Dictionary, Mashable, The Onion ve Science Daily gibi toplamda 10 site, Google Contributer servisini test ediyorlar.



Site sahiplerinin en önemli gelir modeli olan reklamlarda böyle bir değişiklik yapmak çoğu tartışma konusunu beraberinde getirecektir. Bu tartışmaların önüne geçmek amacıyla, kullanıcılardan 1 ile 3 Dolar arasında alınacak ücretlerin Google ve yayıncı site arasında bölüşüleceği bilgisi de paylaşıldı. Yani ziyaretçilerin reklam görmemek için Google’a verdikleri ücretler, Google tarafından site sahibine belirli bir oranda verilecek.

Bunun yanı sıra reklam engelleme yazılımlarının da yoğun bir şekilde kullanıldığını biliyoruz. Yani zaten mevcut koşullarda bazı yazılımlar yükleyerek internet sitelerini reklamsız gezebiliyorsunuz.

Sonuç itibariyle Google Contributer, son derece devrimsel bir değişiklik gibi görünüyor. Henüz test aşamasında olan servisin gidişatını ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiniz. Bu konuyu, Teknovi olarak özellikle takip edeceğiz.

Kaynak : Google Contributer : Reklam Görmek İstemeyen Para Verecek