Google internet reklamcılığını farklı bir boyuta taşıyarak, web site reklamlarının bağışlarla kaldırılabileceği yeni projesini duyurdu: Google Contributor.

Google Contributor, kişilerin aylık olarak yaptığı küçük miktarlardaki bağışlar ile istediği web sitelerdeki Google reklamlarını kaldırabilmelerini sağlayan bir çeşit reklam üyeliği sistemidir. Aylık 1 dolar, 2 dolar veya 3 dolar‘lık bağışlar ile sisteme üye olan kişiler, diledikleri web sitelerinde reklamların kaldırılmasını sağlayabilecek. Ardından ilgili web sitelerinde varolan reklamlar da, yerini bir “Teşekkür” mesajına bırakacak.



Sisteme üye olan kişiler aylık 1 ile 3 dolar arasında bağışta bulunabilecek. Haliyle bağış miktarı ne kadar fazla olursa, ilgili siteleri o kadar fazla desteklemiş olacak.

Bağışta bulunan kişiler (Contributor), sisteme katılan web sitelerini (Participating) ziyaret ettiklerinde ise, yaptığı bağışın bir miktarını o sitenin sahibine göndermiş olacak. Bunun sonucu olarak ise sitedeki bulunan reklamların yerine bir “Teşekkür” mesajı yer alacak. İsteğe bağlı olarak bu mesaj sadece yazı olarak da uygulanabilecek.



Şimdilik test sürecinde olan davetiye sistemi ile (şimdilik sadece ABD’de) çalışan Google Contributor projesi, şu anda Science Daily, Mashable, wikiHow, the ONION, Urban Dictionary, imgur başta olmak üzere toplam 10 partner ile yürütülecek. Davetiye isteyen kişiler ise buradaki sayfadan e-posta adreslerini göndererek bekleme listesine girebilecekler.

Kaynak: webmasto.com/google-contributor-internet-reklamciliginda-bagis-donemi