1. Dosya İndirmek

Google üzerinden bir dosya inderecekseniz arama kısmına indireceğiniz içeriğin adını yazdıktan sonra filetype: PDF yazarsanız sizlere sadece pdf şeklinde indirebileceğiniz içerikleri gösterecektir. Örneğin ''Aziz Sancar filetype: PDF''


2. Site İçi Arama Yapmak

Bir site içerisinde bulunan sadece başlığında o kelimeyi içeren yazıları aramak için ''site:canuzunyol.com Blogger'' şeklinde arama yapabilirsiniz. canuzunyol.com Yazan yere arama yapmak istediğiniz sitenin adresini ve Blogger kısmında ise arayacağınız kelimeyi yazmanız yeterli.

3. Bir Kelimenin Anlamını Öğrenmek

Bir kelimenin anlamını öğrenmek istiyorsanız ''define:arkeolog'' şeklinde arama yapabilirsiniz. Arkeolog kısmına anlamını öğrenmek istediğiniz kelimeyi yazmanız yeterli.

4. İstediğiniz Boyutta Görsel Aramak

Google görseller kısmından istediğiniz boyutta arama yapmak için aramak istediğiniz görselin adını yazıp imagesize:1920x1080 şeklinde arama yapabilirsiniz. Örneğin ''Galatasaray imagesize:1920x1080'' 1920x1080 kısmına aradığınız görselin boyutunu yazmanız gerekiyor.


5. Aramada Karşınıza Çıkmasını İstemediğiniz Siteleri Engellemek

Arama yaparken karşınıza çıkmasını istemediğiniz siteleri ''köpek videoları -youtube.com'' şeklinde arayabilirsiniz. youtube.com Yazan kısma karşınıza çıkmasını istemediğiniz sitenin adresini yazmanız yeterli olacaktır.

6. Belirli Bir Tarihte Yazı Aramak

Google'da arama yaparken belirli bir tarihte yazılmış yazıları ''tarih...tarih'' şeklinde arayabilirsiniz. Örneğin ''Oyun 2015...2020'' Oyun kelimesi yerine arama yapmak istediğiniz kelimeyi yazabilirsiniz.

Sizin de bildiğiniz bu tarz arama taktikleri varsa yorum bölümünde belirtirseniz hepimiz faydalanabiliriz.

Kaynak : https://www.canuzunyol.com/2021/10/google-arama-teknikleri.html