lostyazilim
tr.link

Google'dan Evsizlere Özel Duş Otobüsü

3 Mesajlar 853 Okunma
acebozum
tr.link

Psycho Psycho <--! Am I Psycho? --> Kat. Mod.
  • Üyelik 11.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Emekçi
  • Konum Edirne
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 6014
  • Beğeniler 3921 / 3922
  • Ticaret 6, (%100)

Google, San Francisco’da yaptırdığı otobüs ile büyük sempati kazandı.

San Francisco merkezli hayır kurumu Lava Mae, bölgede yaşayan evsizleri düşünerek duş otobüsü yaptı. 6 bin üzerinde evsizin günlük banyo ihtiyacını karşılamak üzere tasarlanan otobüslerde Google’ın payı da var. Şirket yaptığı 100 bin dolarlık bağış ile projenin gerçekleşmesinde büyük pay sahibi oldu. İstese bütün evsizleri ev sahibi yapabilecek bir şirketin de 100 bin dolarlık bağışını ben çok az buldum.

Google’ın San Francisco için özel olarak başlattığı Google Impact Challange kampanyasının bir parçası olan bu yardım hakkında konuşan Lava Mae kurucusu Doniece Sandoval projenin bölgedeki evsizler için çok önemli olduğunu belirtti. Bu çalışma ile sosyal yaşamda evsizlerin çok daha aktif rol oynayacağını belirten Sandoval evsizlerin yaşam standartlarını daha da geliştirmek istediklerini belirtti.

Yaklaşık 75 bin dolara mal olan otobüste sıcak su ile çalışan iki adet duşakabinin yanı sıra, şampuan, havlu, sabun gibi ihtiyaçlar da mevcut.

speedy82

kişi bu mesajı beğendi.

Hatalıysam telefon etme, idare et (?)

elektronikssl
webimgo

Crixus Crixus Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 24.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 245
  • Beğeniler 24 / 49
  • Ticaret 0, (%0)
Avrupa'da bu tarz "Keşke Türkiye'de de yapılsa" derdirten şeyleri seviyorum. Markalarımızı geçtim bari derneklerimiz vakıflarımız böyle bir uygulama yapsa..

Woamad Woamad Editör Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Editör
  • Konum Ordu
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 31
  • Beğeniler 11 / 1
  • Ticaret 3, (%100)
Helal olsun diyelim, güzel bir uygulama ama evsizlere duştan ziyade yemek, giyecek vermek daha mantıklı olurdu. Yine de gerçekten güzel bir uygulama bize gelmesi 50 yılı bulur herhalde.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al