Arkadaşlar merhaba, Uzun zamandır google optimizasyon üzerine çalışıyorum. Google uzmanları tarafından aldığım öneriler üzerine Siteme düşük kaliteli sitelerden Backlinks bağlantısı olduğunu, sitemin sürekli gerilemesine neden olduğunu ve kaldırmamı önerdiler. Bunuda linkleri tek tek kaldırmam gerektiğini (ki bu mümkün değil binlerce backlink var) ya da web yönetici araçlarından Disavow aracı üzerinden engellememi önerdiler.
Açıkçası biraz şaşırdım. Kaliteli diye yaptırdığım SEO Çalışmalarının bana zarar vereceğini düşünmezdim. Ayrıca diğer siteler benim siteme referans verip link veriyor ve bu bana zarar veriyor!
Bu konuda sizin durumunuz ya da görüşünüz nedir? Bir çok site için gerçekten önemli bir sorun. Hürriyet, Radikal ve Bir iki üniversite gibi kaliteli sitelerde doğal linklerim var bu araç hepsini engeller mi? Ne yapmalıyım?
Sözünü ettiğim Disavow Aracı https://www.google.com/webmasters/tools/disavow-links-main bu linkten kontrol edebilirsiniz.
Benim panelde görülen siteme 799'tane bağlantı içeriyor. Bunlardan hangisi zararlı hangisi zararsız nasıl karar vercem! Ciddi bir sorunla karışlaştım Eminim ki bir çoğumuz bu sorunumuzun farkında bile değil!