Google Disavow aracından bahsetmek istiyorum. Çoğunlukla rekabetin sık yaşandığı kelimelerde çalışma yapan rakiplerin karşılıklı ya da tek başına işlem yaptıkları, zarar veren bağlantılarla oluşan illegal yöntemlere anti seo adı verilir.

Google kalitesini sürdürmeye ve tüm site sahiplerini de bu yönde ilerlemesi için her gün neredeyse uyarılar, duyurular, bildirimler yayınlıyor. Anti seo çalışmalarının aşırı artmasından dolayı google sürekli geri bildirimler yollayan site sahiplerinin sesini duyan Google Spam Ekip Lideri Matt Cutts google bağlantıları reddetme aracı servisini duyurdu. Bu uygulamayla beraber, web sayfamıza istediğimiz dışında gelen spam bağlantıları kontrol edip, reddedebiliyoruz.

Google Disavow Links - Google Bağlantıları Reddetme Aracı Kullanımı

Webmaster Tools da oturum açıyoruz.

Sonra: https://www.google.com/webmasters/tools/disavow-links-main?pli=1



Google Disavow Links - Google Bağlantılarını Reddetme Bağlantıları reddetme butonuna tıkladıktan sonra bir uyarı bildirimi karşımıza gelir. Bu, gelişmiş bir özelliktir ve yalnızca dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır. Hatalı kullanılırsa sitenizin Google arama sonuçlarındaki performansına zarar verebilir. Geri bağlantıları reddetme işlemini yalnızca, sitenize yönelik yüksek miktarda spam, yapay veya düşük kaliteli bağlantı olduğuna inanıyorsanız ve bu bağlantıların size sorun çıkardığından eminseniz yapmanızı öneririz. Okuyup, kabul ettikten sonra reddeceğiniz bağlantıları hazırlayınız. .txt olmalı dosyanıza reddeceğiniz bağlantıları http://www.siteadresi.com.com/alt-sayfalar.html formatında ekleyiniz. Eğer daha geniş bir şekilde tüm bağlantılarınızı reddetmek için hazırlayacağınız .txt dosyasına domain:www.siteadresi.com şeklinde ekleyebilirsiniz.

Kaynak: http://www.seogurusu.com/2013/08/google-disavow-links-resimli-anlatim.html#.UhiefJL0EnJ