-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yazılım Tek.
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
Google'ın çok kısa öce ABD'de kurtulduğu "bela", şimdi çok farklı bir yerde, yine karşısına çıkıyor!
Google, ABD'de kullanıcıların yaptığı arama sonuçlarını, olası müşterileri kendi ürünlerine yönlendirmek amacıyla değiştirmekle suçlandığı davadan aklanalı daha birkaç hafta olmadan İngiltere'de benzer bir suçlamayla karşılaştı.
Foundem isimli ürün-fiyat karşılaştırma sitesi, kendilerininkine benzer bir hizmet sunduğu için Google arama sonuçlarında geri sıralarda gözüktüklerini, bunun da adil rekabet kurallarını ihlal ettiğini iddia ediyor.
Amerika'da benzer suçlamalarla karşılaşan Google, 19 ay süren incelemeler sonucunda suçsuz bulunmuştu. FTC (Federal Ticaret Komisyonu), incelediği kayıtlarda, adil rekabeti engelleyecek şekilde algoritma düzenlemeleri yapıldığını kanıtlayacak yeterli kanıta ulaşamadığını açıklamıştı. Google, gönüllü olarak FTC'yle bir anlaşmaya varmış ve bazı uygulamalarını yeniden düzenlemeyi taahhüt etmişti. Buna göre Google, akıllı telefonlar, tabletler ve oyun konsolları gibi popüler ürünler konusunda üretici rekabetini sekteye uğratacak uygulamalardan kaçınacak. Adil rekabeti sekteye uğratacak girişimler karşısında Amerika'yla kıyaslandığından daha sert bir tutum alan Avrupa'da işlerin nasıl yürüyeceğini şimdiden tahmin etmek zor.
Chip
Uygun fiyat garantisiyle, Wordpress hizmetleri.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Sonuçta Google başlı başına bir arama motoru. Ne bir devlete bağlı, ne de kuruma. Mahkemeler ya da komisyonlar Google'ın algoritmalarını etkileyemez.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
434, (%100)
Çok saçma google istese o siteyi googleye sokmaz. Arka sayfalarda olduğu içim dava açmış ben google yerinde olsam o siteyi hiç bir aramaya sokmazdım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Uzman Biyolog
-
-
Ad Soyad
C** Ö**
-
-
-
Ticaret
37, (%100)
Davacı şirket tarafından çocukça isim yapma oyunları gibi görünüyor, belki de karalandım/aklandım stratejisi ile kendisini büyük gösteriyor Google, kim bilebilir? Bize gösterilenle yapılmaya çalışan çoğu zaman farklı olabiliyor.
Bilim Forum | Bilimgunlugu.com
Batuhan
Kendine webmaster
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Buldular bilmem kaç bin milyar dolarlık şirketi yolmaya çalışıyorlar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
software developer
-
-
Ad Soyad
S** M**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Eger ortada bir kasit varsa tabi sucludur Google. Nasil devlet, mahkeme vs. algoritmalarini etkileyemezmis? Mahkeme haksiz rekabet yaptigina kanaat getirsin bakalim ne oluyor sonra :)
React Dersleri YouTube Kanalı
https://www.youtube.com/c/reactdersleri
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Front End Developer
-
-
Ad Soyad
F** Ş**
-
-
-
Ticaret
60, (%100)
Dava açmaları bile başlı başına bir saçmalık zaten.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
software developer
-
-
Ad Soyad
S** M**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Haksız rekabet varsa karışır hocam, kanunen de sabittir bu. Eğer google daha önce bu siteyi üstlerde çıkarıyorsa ve kendisi aynı piyasaya girdikten sonra bu site gerilere düşüyorsa Google haksız rekabet yapıyor demektir. Tabi bunun kararını mahkeme verir ama Google özeldir diyip çıkamazsınız işin içinden. Canı ne isterse onu yapamaz.
React Dersleri YouTube Kanalı
https://www.youtube.com/c/reactdersleri