Google’ın Hikayesi, Bir masal anlatmak istiyorum, fakat bu masal Google ile kullanıcı arasında geçen gerçek bir masaldır. İki taraflı bir diyalogdur.
4 eylül 1998 tarihinde Kaliforniya’da doğdu ve kısa süre içerisinde dünyaya yayıldı. Sene 2000 ve Kemal bir gün Google’ın kapısını çalar.
Kemal: (Tık tık tık)
Google: Kim o?
Kemal: Ben Kemal Yumurta hakkında bilgi almaya gelmiştim. Bana açıklarsan sana 10 Tl veririm.
Google kapıyı açar ve sucuğu anlatmaya başlar. Aradığı sonucu bulamayan Kemal 10 Tl yi verir ve bir daha asla kapısını çalmaz. Ardından birkaç kişi daha gelir ve bu sürekli böyle devam eder insanlar sorar Google cevaplayamaz paralarını alır ve bir daha asla uğramazlar.
Gün geçtikçe geliri azalmaya başlar ve artık insanlar başka yerlerde çözüm ararlar ve Google sinek avlama başlar. Bu zamana kadar hep kendisini düşündüğünü anlar buna bir çözüm bulmaya karar verir bundan sonra Google kullanıcıyı düşünmeye başlar ve kazandıkça kazanmaya başlar. Kullanıcıları memnun ettikçe herkes gelir ve büyük bir kitle oluşturur. Bu sayede dünyanın devi olmayı başarır.
İşte Google hikâyesi böyle her yerde aramanıza gerek yok bu kadar basit neden kullanıcı odaklı olmanız gerektiğini de bu hikâyeden anlayabilirsiniz. Google bile kullanıcı odaklı olmak zorunda çünkü biz tarayıcıyı açtığımız zaman yumurta aratırsak karşımıza spam dolu bir sucuk sitesi çıkarsa elbette ki mutlu olmayız değil mi? Eskiden de böyleydi zaten hatırlarsınız çoğunuz aradıklarımızı bir türlü bulamazdık ama muazzam bir çalışma ile istediği noktaya geldi de aştı bile.
Umarım herkes ulaşmak istediği hedefe ulaşır. Ama tabi çok çalışmak gerekmektedir. Yada hak eden kazansın :)