Önemli olan cache: almasından ziyade indexlerdir.
site: olarak google dan baktığımızda 280 index görünüyor.
robots.txt dosyasında mevcut olan Disallow: /wp-content/plugins/ kaldırın.
User-agent: *
Disallow: /wp-admin/
Allow: /wp-admin/admin-ajax.php
Aslında yukarıdaki gibi düzenleyerek altına site haritasını ekleyebilirsiniz. Başka bir şey eklemenize gerek yok robots.txt dosyasında.
Search console dan yaptığınız değişikliklerin hemen gerçekleşmesini de beklemeyin, özellikle bu dönemler böyle olacaktır. Çünkü artık öncelikle mobil index ağırlık veriyor google ve mobil sıralama ön plana alındı. Bu nedenle search console da gelebilecek mobil uyumsuzluk ve Amp hatalarına dair bildirimler gelince sitede hemen değişiklik yapmayın.
Ara ara mobil uyumluluk testini yapın sitenizde. Mobil uyumlu değil hatası alırsanız düzenleme yaparsınız.
Bazı site sahipleri robots.txt dosyasında plugins gibi dosyalara disallow yapıyor bu genelde özellikle mobil uyumda hata çıkmasına neden oluyor. Zaten siz engel koysanız dahi google istediği her yere erişiyor. Önemli olan sizden izini almasıdır.
Bu arada bir hatırlatma yapmak isterim; bir hosting firmasında nedense dizinlerde klasör izinlerinin kısıtlandığına denk geldim. Bu nedenle hit alamayan siteler olabiliyor. Mutlaka klasör izinleri 755 olmalıdır. Wp siteler için klasör izinleri diye arama yaparsanız nasıl düzenlemeniz gerektiğini görebilirsiniz. Ftp üzerinde klasör izinlerini bir kontrol etmekte fayda var diye düşünüyorum önlem açısından.
Bir not daha ekleyeyim :) Bazı temalarda, maalesef özellikle bazı Türk temalarında 406 hatalarına denk gelebiliyoruz. Bunun için de Cpanel de hatalar bölümünde ara ara kontrol etmelisiniz. Aynı zamanda bu kontrol ile sunucu hataları varmı diye göz atmış olursunuz.
Yeni başlayanlar için aksaklık yaşanmaması adına biraz uzattım yine kusura bakılmasın :)
Kolay gelsin.