Merhaba arkadaşlar bu yazımda Google Keşfet ‘den bahsedeceğim. Geçen yıl Yandex Panaroma ile İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere Türkiye’yi sokak sokak panoramik olarak gezdiriyordu. Google da keşfet ile Google Maps ( Google Haritalar) ı farklı boyuta taşımıştı. Türkiye’nin çeşitli tarihi ve kültürel yapısını ifade eden anıtları müzeleri vs. panoramik olarak gezebiliyorsunuz. Google a bu konuda bireysel kullanıcılar da kendi çektikleri panoromaları yükleye biliyorlar.

Google keşfet ile Türkiye ‘de nerelere bakabilirim derseniz hemen bit.ly/googlekesfet adresini kullanabilirsiniz.

Açılan sayfada aşağıdaki resimde olduğu gibi harita karşınıza gelecektir. Ve nokta ile ilgili merkezlerin üzerine gelerek ön izleme yapabilirsiniz.



Peki nereler var derseniz, En başlıcalarından Çanakkale şehitliğini söyleyebilirim. Gezen ve gören biri olarak gayet başarılı bir çalışma olduğunu söyleyebilirim.

Tüm Kullanıcıların paylaşımlarının yanında Google Kendisi de tabiki de tüm şehirleri önemli yuerlerden başlayarak inceliyor bu uygulamasının Adı da Street view.

Aşağıdaki araba ile sokaklarda dolaşırken hızla görüntüler kaydediliyor ve sonra düzenleyiciler tarafından panaroma oluşturuluyor.



Şuan da Street view ile 7 Kıta 50+ Ülke ve 8 Milyon+ Kilometre Gezildi.

Şuan da Street view Türkiye de marmara ve ege bölgesi ağırlıklı dolaşıyor. Bu yazıyı yayınladığım tarihteki street view arabalarından herhangi biri Türkiye’de yoktu. Ancak dönüşümlü olarak geldikleri tarihler oluyor.

İşletmeler içinde Street View mevcut ancak Google Anlaşmalı bir TÜRKİYE firması şuan içn mevcut değil.

Google ile alakalı tüm yazılar için : http://webwebi.net/category/google/