Google Panda'dan sonra Webspamlara karşı Penguin'i resmen duyurdu.

Google'dan yapılan açıklamada
Önümüzdeki birkaç gün, biz webspam hedefleyen önemli bir algoritma değişim geçiriyoruz. Değişiklik, Google'ın mevcut kalite yönergelerine aykırı olduğunu düşündüğümüz sitelerin sıralaması düşürecektir.

Buna göre dikkat etmemiz gereken 12 ipucu verildi.

1. Gizli metin veya gizli bağlantılardan kaçının.
2. Gizleme veya gizli yönlendirmeler kullanmayın.
3. Google'a otomatik sorgular göndermeyin.
4. Alakasız anahtar kelimelerle sayfaları yüklemeyin.
5. Birden çok sayfa, alt alan veya yinelenen içeriğe sahip etki alanları oluşturmayın.
6. Zararlı davranışları olan sayfalar oluşturmayın. virüsler, trojanlar, phishing ve diğer kötü amaçlı yazılım gibi.
7. Sadece arama motorları için oluşturulmuş "giriş" sayfalarından veya çok az veya hiç orijinal içerik ile bağlı programlar gibi "çerez kesici" yaklaşımlardan kaçının.
8. Siteniz bir bağlı programa katılırsa, sitenize değer kattığından emin olun. Kullanıcıların önce sitenizi ziyaret etmek için bir neden veren benzersiz ve alakalı içerik sağlayın.
9. Arama motorları için değil, öncelikle Sayfalarınızı kullanıcılar için hazırlayın.
10. Arama motoru sıralamalarınızı iyileştirmek için tasarlanmış hilelerden kaçının.
11. Sitenizin sıralamasını veya PageRank değerini artırmak için tasarlanmış bağlantı şemalarına katılmayın. Kendi sıralamanız bu bağlantılardan olumsuz yönde etkilenebilir.
12. Arama motoru sıralamarını kontrol etmek için, sayfalarınızı göndermek için yetkisiz bilgisayar programı vb. şeyler kullanmayın. Bu tür programlar bilgisayar kaynaklarını tüketir ve Hizmet Şartlarımızı ihlal eder. Google bu tür WebPosition Gold gibi ürünlerin kullanılmasını önermez. Bunlar Google'a otomatik ve programlı sorgular gönderir.

Ek olarak yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla Spam siteleri şikayet edin diyorlar. Ayrıca sitenizin spam olmadığını düşünüyorsanız bir form doldurup google'a gönderiyormuşsunuz fakat formu bulamadım. Bulan arkadaşlar paylaşırsa makbule geçer.

Spam siteleri şikayet etmek için: https://www.google.com/webmasters/tools/spamreport?pli=1

Yoğun çabalarım sonucunda formu buldum. Web sitenizin spam olmadığını düşünüyorsanız son güncellemeden etkilendiyseniz bu formu doldurun.

https://docs.google.com/a/google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dEVxdmdRWFJRTjRoLWZVTHZkaTBQbkE6MQ&ndplr=1