Android kullanıcıların uygulama marketi olan Google Play üzerinde bir değişikliğe giden Google, bunu herkesten habersiz olarak gerçekleştirdi. Peki Android mağazasında habersizce yapılan bu değişiklikler neler? Android kullanıcıların ücretli ve ücretsiz olarak bulabileceği birçok uygulamayı barındıran mağaza her gün büyük bir mobil kullanıcı kitlesi tarafından ziyaret ediliyor. Ancak birçok kişi bu marketin güncellendiğini farketmiyor. Oysa Google Play her geçen gün daha gelişmiş özellikler ile güncellenerek sunuluyor. Kendini güncelleyen market en son 3.10.9 sürümü ile sunuldu. Bu sürümdeki yenilikleri fark etmeyenler için biz bir ele alalım dedik.

Google Play 3.10.9 sürümünde yapılan birçok küçük değişiklik arasında en dikkat çekeni uygulama yüklemeye başlandığında karşımıza çıkan uygulamalar oluyor. Yani bir bakıma market size uygulama öneriyor. Bu sayede uygulama yüklenme işlemi tamamlanırken sizde uygulamaları inceleyerek zaman geçirebiliyorsunuz. Bu değişiklik ile beraber uygulamanın yüklenme durumu gösteren sistem kalkmış ve yerine “Uygulamanız indirilecek ve yüklenecektir.” mesajı konulmuş. Ama tabi geliştiriciler bu durumdan hoşlanmayacak kullanıcıları da düşünüp bir adet eski hale döndürme düğmesi koymuş.

Gelen diğer bir yenilik ise artık uygulama özelliklerini farklı dillere çevirmekte mümkün. Kullanıcılar bilmedikleri bir dilde yazılan uygulama açıklamasını tek bir tuşa basarak Google Translate ile çevirebiliyor. Böylece Türkçe uygulamadan çok yabancı uygulamanın bulunduğu markette kullanıcılara büyük bir kolaylık sunuluyor. Aynı zamanda uygulamayı daha sonra unutmamak için ya da arkadaşlarıyla paylaşmak isteyenler olursa diye bir adet de Google+ düğmesi eklenmiş.

Kaynak: http://www.syorulmaz.com/google-play-store-guncellendi.html