Az önce hep yaptığım işlerden birini yaparken yani google'a girerken yeni gözüme çarpan bir yazı gördüm ''Gizlilik politikamızı ve hizmet şartlarımızı değiştiriyoruz. Bu konuda daha fazla bilgi edinin'' girdim baktım meğersem google 1 Mart 2012'den sonra kendi politika ve ilkelerini değiştiriyormuş.
yeni sloganı Tek bir politika, tek bir Google deneyimi. Uzun uzun maddeler halinde yeni ilkeler neyden bahsediyor göz bile gezdirmedim..
Yıllardır google kullanıyorum o ilkelerin hiç birini bilmeden kullandım bu yeni ilkeleri de bilmeye pek gerek yok bence. Bu ilkelerin değişmesinde sanırım FBI'ın aldığı son karar neticesinde gerçekleşti her şey google kendisini biraz daha sağlama aldı gibi..
Dediğim gibi yeni ilkeleri okumadım işi olmayıp gerçekten merak eden ve okuyan tabi eski ilkeleri de bilen birinin gözüne can alıcı çok önemli bir nokta olurda paylaşırsa seviniriz..
Burada önemli olan kıstas iyi olması değil. Elbette daha güzel olacaktır, istediğimiz ve yapmak istediğimiz şeye daha çabuk ulaşacağız. Bu da kişisel bilgilerimizin doğrultusunda yapılacak. Peki böylesine büyük bir şirketin elinde - nüfus müdürlüğü gibi - bir çok bilgimizin bulunması risk oluşturmaz mı?
Arkadaşlar ABD'de yer yerinden oynuyor. Bu sebeple Google böyle ilke değiştirme zart zurt olayına girdi.
IP bilgilerimize dayalı tüm yaptıklarımızı kayıt altında tutuyormuş. Bu zaten bilindik birşey ama daha farklı şeyler yapıyorlar sanırım.
Dün akşam resmî olmayan bir açıklamada yaptılar. Sözde bir Google sözcüsü bu tarz iftiraların rant elde etmek için diğer arama motoru sahiplerince kullanıcılara duyurulduğunu söylemiş. NYTimes gazeteside bu takipten kurtulmak için tek çarenin Google kullanmamak olduğunu yazmış.
Google'ın ise bugün politiklarını değiştirmesi bu iddianın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. İddia değil gerçek! Şaka gibi.
ve şuraya dikkat (google'dan yapılan açıklama): 1 Mart 2012 tarihinde yeni Gizlilik Politikası ve Google Hizmet Şartları yürürlüğe girecektir. Değişiklikler olduktan sonra Google’ı kullanmaya devam etmek isterseniz, yeni Gizlilik Politikası’na ve Hizmet Şartları’na tâbi olursunuz.
Epostalar, Arama Hizmetleri, Youtube vs. derken Facebook'tan daha da tehlikeli.