Sandbox Nedir?

Sandbox,google filtrelerinin en etkili ve en ağırlarındandır diyebilirim.Sandbox'un sebebi en başta, Seo çalışmalarında aşırıya kaçılmasındandır.Bu sebeple o site google arama motorundan silinir yani arama sonuçlarında yer almaz yada en geri sıralara geriler.

Sandbox'u diğer filtrelerden ayıran özellik , bu gerilemede tüm anahtar kelimelerin etkilenmesidir.Bunu engellemek için ;seo çalışması yapıyorsanız bunu yaparken, spam yapılardan,aşırı link giriş-çıkışlarından,aşırı kopya içeriklerden yani kısaca Black Hat SEO'dan kaçınınız.Black Hat Seo Ne diye merak ediyorsanız ilerleyen zamanlarda buna da değineceğim.Bahsettiğim aşırı seo çalışmasını uygularsanız siteniz google amcanın gözünde ,ziyaretçiyi düşünmeyen bir düşman olarak gözükecektir.Ve buna karşılık cezasını da esirgemeyecektir.



Sitenin Sandbox'a Girip Girmediğini Nasıl Anlarız?

Basit birkaç çözüm önerecek olursak,

Tüm anahtar kelimeleriniz arama motorunda gözükmüyor ise anlaşılabilir.Ama tam anlamıyla doğru,net bir sonuç vermez.
Başka bir seçenek sitemizin başlığını arama motorunda aratırız. Örnek : "Paylaşım Diyarı" gibi . (Şekil1) Ancak birçok Paylaşım Diyarı var ise buda kesin bir sonuç olmaktan çıkar.
En belirgin ve doğru seçenekse, Site Url'sini arama motorunda aratırız. Örnek: "www.melihcennet.com" gibi. (Şekil2) Ve Sonuç olarak ilk sırada yer almıyor ise adresiniz yani siteniz Sandbox Filtresinde demektir. Ama Sandbox'a girmeden önce bir şekilde uyarılırsınız,bunu da unutmayın.

Sandbox'tan Nasıl Çıkılır?

Google amca prensipli birisidir.Zaman ilerledikçe kesin ve katı kuralları artıyor.Yani ihtiyarlaştıkça aksileşiyor diyebiliriz,yerindeyse.

Bu amca bize basitçe şunu açıklıyor, "Nasıl girdiysen aynı şekilde çık!"

Yani yanlış ve aşırı seo sebebiyle girdiğimiz filtreden çıkabilmemiz için yanlışlarımızı düzeltmemiz lazım.Bu yüzden http://www.2minuteseo.com/ gibi kapsamlı bir araç aracılığıyla analiz yaparak hataları tespit ettikten sonra telafisini sunmalıyız.

Ve böylece zamanla cezamız sona erecektir.Bu zaman, sitenin indexlenme sıklığına göre değişecektir,bunuda belirtmemde fayda var.Daha da hızlandırmak için, Google amcaya hatalarınızı düzelttiğinizi göstermek için değerlendirme talebinde bulunabilirsiniz.


Şekil 1


Şekil 2



Alıntıdır/Yazının Kaynağı