Herkese merhaba,
Bir haftadır Google'da takip ettiğim kelimelerde radikal değişiklikler gözüme çarptı.
Bir anahtar kelimede "anahtar kelime" diyelim. Anahtarkelime.com uzantılı bir site, farklı bir sitenin Anahtar Kelime başlıklı bir kategorisi ve benim sitemde de başlığın ilk iki kelimesi anahtar kelime olan bir yazım var.
Benden başka bazı sitelerin de başlığında kah en başında kah ortalarda Anahtar Kelime yazan yazıları ilk sayfayı paylaşıyoruz. Sürekli 4–5. Sıra civarındaydım. Son bii haftada önce 7. Sonra 9. Oldum.
Kategorisinde anahtar kelime olan site 2. Ve 3. Sıralardayken 5 oldu. Site adı anahtar kelime olan birinci sıradan uçtu ve birinci sıraya başlığında sadece anahtar olan bir newsli site yerleşti. Dahası onun arkasında da sadece kelime yazan bir newsli site bulunuyor.
Başka kelimelere de bakayım dedim. Uzun kuyruklu ak aldım. Başlığında bu kelimeler olan siteler birinci sırada değil.
Son zamanlarda google bir güncelleme yapacağını duyurmuştu ancak bu news içindi diye hatırlıyorum. Tasarımsal bir şeydi.
Acaba bu güncelleme yapılırken google news kaydı olan siteler biraz kayırıldı mı? Veya yazı içerisinde yazdıklarımız artık başlıkta yazdıklarımızdan çok daha önemli bir hale mi geldi?
Bu durum gözüne çarpan başka kimse var mı?
Not: bahsettiğim örnek, rekabetin yüksek olması ve yazdığım günden beri birinci sayfada olduğum bir anahtar kelime. İki kelimeli bir arama. Anahtar kelime diye örnek olarak verdim.
Edit: birinci ve ikinci sıradaki siteler newsli bilindik haber siteleri ancak çıkan sonuç news snippedi şeklinde değil. Sıradan arama sonucu şeklinde.