hafselkarayel adlı üyeden alıntı
Şuan çok musait değilim kod veremiyorum.Bu söylediğim sadece arama motorları için değil kullanıcıları da yönlendiriyor.Arama motorlarının çalışma mantığı aynıdır.Bunu php ile yapabilirsiniz.Google'a Php ile çoklu dil desteği yazarsanız işinize yarayacak kodları bulabilirsiniz
Aynı sorun yandex de' de var ve zaten Google direkt İp adresine göre ziyaretçiyi yönlendirmeyi önermiyormuş hocam.
Yerli ve Yabancı kaynaklardan araştırdığım bilgiye göre bu şekilde ilerliyor.
Ayrıca Opencart daki Dil ayarlarından > İngilizce dil deki Yerel kısmını "
en-US,en_US.UTF-8,en_US,en-us,english" yerine "
en-GB,en_GB.UTF-8,en_GB,en-gb,english" olarak değiştirdim ve artık sitede yönlendirme olmasına rağmen Webmaster Toolsdan
Google gibi getir dediğimde artık anasayfayı botlar türkçe olarak görüyor bir bakıma düzeldi fakat dil kodunu değiştirdiğimde ingilizce konuşan her ülke için İp adresi bazlı yönlendirme çalışmıyor.
Çünkü orjinal ingilizce ayarlar
en_US Amerikan ingilizcesi olarak seçiliydi ve amerikan ingilizcesi konuşan her ülke için otomatik yönlendirme yapabiliyorduk, ayrıca Google botlarından amerikadan geldiğini ve amerikan ingilizcesi ile olan siteleri ana site varsaydığını öğrenmiş oldum, aynı zamanda
en_US yerine
en_GB yani ingiliz ingilizcesi yaptığımda google botları anasiteyi Türkçe olarak görmeye başladı. Fakat İp bazlı yönlendirmede proksilerden baktığımda ingiltereye otomatik ingilizce yaparken, amerika ve diğer ingilizce konuşan ülkeler için herhangi bir ingilizce çevirisi yapmıyor.
Ortaya çıkaracağım sonuç aslında otomatik
ip bazlı yönlendirmenin pek faydalı olmadığı görüşünden yana olmaya başladım.
Girilen ülkenin ip adresi bize O ülkenin kodu ve para birimini yönlendirmekteydi ve ülke koduna göre ingilizceye çevirmekteydi ve ülkenin para birimine göre otomatik olarak sitenin kurları değişmekteydi.
1) Büyük ihtimal bu sefer tarayıcı bazlı
Dil ve Kur değiştirmeyi deneyeceğim en azından farklı sonuçlar doğurabilir.
2) Eğer tarayıcı bazlı çevirmeden sağlıklı bir sonuç alamazsam, Tekrar İp kontrolü ile "
if" sorgusunu çalıştırarak Türkiye dışında bir ülkeden bağlanılırsa herhangi bir şekilde
dil yönlendirmesi yapmadan kullanıcılara otomatik açılır pencere ile kendi
dilini ve para birimini seçmeleri için açılışta
pop-up pencere göstereceğim.
Şuan için aklıma gelen
2 yöntem bu arkadaşlar.