TorrentFreak'te yer alan habere göre Google sessiz sedasız dosya paylaşımı ile ilgili sözcükleri otomatik tamamlama özelliğinden ayırmaya başladı. Bildiğiniz gibi arama satırına sözcüğü yazmaya başladığınızda Google size bir öneri listesi sunuyor, böylece aradıklarınızı daha çabuk bulabiliyorsunuz.
Google yaptığı değişiklikle birlikte artık uTorrent, BitTorrent, RapidShare, Megaupload sözcükleri veya torrent sözcüğü ile birlikte yazılan herhangi bir ifade otomatik olarak tamamlanmıyor. Ancak yanlış anlaşılmasın, kapsamlı bir sansür söz konusu değil. Her zamanki gibi arama yapabiliyor ve tam sonuçlara erişebiliyorsunuz. Tek değişiklik otomatik tamamlamanın engellenmesi.



Öte yandan engellenecek sözcükler rasgele seçilmiş görünüyor. uTorrent ve Xunlei engele takılırken BitComet, BitLord ve Vuze etkilenmiyor. Benzer şekilde Pirate Bay, Isohunt, 4shared, HotFile ve MediaFire gibi paylaşım siteleri için de engel yok.
Engellenen siteler doğal olarak Google'a kızgın. Bittorrent bir marka olduklarını ve Google'da arama yapıldığında diğer şirketler gibi kolayca ulaşılabilmeyi istediklerini söylerken, Rapidshare dünyanın en popüler sitelerinden bir olmanın yanında, yüzbinlerce kullanıcıların yasal paylaşımlarının da etkileneceğini belirtiyor.
TorrentFreak engellemenin MPAA, RIAA ve eğlence sektörünün baskısından kaynaklandığını ifade ederek bunun korsana karşı savaşmakla ilgisi olmadığını, şirketlerin interneti kontrol etmeye çalışmasının sonucu olduğunu savunuyor.

Google Starts Censoring BitTorrent, RapidShare and More