Google arama motoru , siteleri pek çok faktöre göre sıralamaktadır. Bunlardan biri de ziyaretçi etkisidir. Ziyaretçilerin siteye giriş nedenleri,siteye girdikten sonra gezdiği sayfalar , sitede kalma süresi gibi bir çok eylemler sitenin Seo’sunu belirleyici nedenlerdir.

Ziyaretçilerin Seo açısından önemini anlatmak için ilk önce Alexa’dan bahsetmek istiyorum.

Alexa,webmasterlar tarafından daha çok takip edilen , ülke bazlı ve dünya geneli site sırlaması yapan bir sitedir. Alexa ile sitenin yoğunluklarına göre web sitelerinin sıralamasını öğrenebiliriz. Alexa’nın Seo açısından önemi de büyüktür. Alexa sayısı iyi olan bir sitenin diğer sitelere göre üst sıralarda olması muhtemeldir.
Ziyaretçilerin sitede kalma süreleri

Sitede kalma süresi seo açısından oldukça önemlidir. Çünkü ziyaretçi sitede ne kadar çok kalırsa , doğal olarak o kadar siteden memnun kalmış demektir. Örnek olarak arama motorlarından bir anahtar kelime vasıtasıyla gelen bir ziyaretçi sitede çok durmuyorsa demek ki o anahtar kelime ile site arasında bir problem vardır denilebilir. Bu yüzden anahtar kelimelerimizi seçerken dikkat ederek seçmeli ve ziyaretçilerin sitede daha çok kalmasını sağlamalıyız.

Ziyaret Ettiği Sayfa Sayısı

Ziyaretçiler sitede gezdikleri sayfa sayısı ile o sitenin içerik bakımından ne kadar zengin olduğunu dile getirmiş olurlar. Bu nedenle ziyaretçilerin farklı sayfalara yönlendirilmesi Seo açısından önemli bir kriterdir.Peki bunu nasıl yapabiliriz ? Paylaştığımız yazılar içerisinden anahtar kelimeler seçerek , eğer var ise o anahtar kelimeler ile ilgili farklı bir yazıya veya kategoriye link verebiliriz. Bu linke tıklayarak ziyaretçileri farklı sayfalara yönlendirmiş oluruz.

Kaynak:http://www.teknomaster.org/ziyaretcilerin-seo-acisindan-onemi