Kullanıcılara ödemelerini mobil cihazlarından yapma imkanı sunan popüler mobil servis olan Google Wallet, mobil siteler üzerinde yapılan ödemeleri öncekine göre kolaylaştıran yeni bir özellik ekledi.

Google Wallet’ı kabul eden tüm siteler, kullanıcılara kredi kartı ve hesap kartı numaralarını ya da diğer başka bilgileri girmelerine gerek kalmadan ödeme yapma imkânı sunacak.

Tüm Google Wallet ayrıntıları cihazlar üzerinde depolanmaya başladığından beri, işlemlerin bu adımı elimine edilmiş oldu. Böylece kullanıcılar ödemelerini daha kolay şekilde yapmaya başladı.

Google bunu şöyle açıklıyor: “Tipik olarak mobil web sitelerinde sipariş ve fatura bilgisini girmek için çok sayıda sayfada tıklama ve kaydırma yaparken, küçük bir ekranda 17-20 bilgi alanına ihtiyaç duyulur. Mobil alışveriş yapanların %97’den fazlasının mobil alışveriş kartlarından vazgeçmesi şaşırtıcı değil. Google Wallet alışverişi kolay ve güvenli hâle getiriyor. ‘Google Wallet ile satın al’ butonuna kolayca tıklayarak Google Wallet’e giriş yapıyorsunuz ve siparişinizi tamamlıyorsunuz. İşte bu kadar. Sadece üç adımda alışverişinizi tamamlamış oluyorsunuz.”

Kullanıcılar şimdi Google Wallet’in sağlamış olduğu bu kolaylıktan, 1-800-Flowers.com, Rockport.com ve FiveGuys.com gibi sitelerde yaptıkları alışveriş sonucu gerçekleştirecekleri ödemeler sırasında yararlanabilirler.

Google Wallet ayrıca, kullanıcılara, tek kredi kartından fazlasını ekleme ve onları yönetme imkânı da sunuyor. Bunun yanı sıra, sipariş adreslerini ve hareket geçmişlerini tek yerde görüntüleme fırsatı da veriyor.



Gelecek ödemeler için de özel bir kredi kartı seçilebiliyor. Böylece, aşamalar öncekinden daha hızlı şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Google, ayrıca, Wallet için şunu da not ediyor: “Kullanıcılar, yaptıkları tüm ödemelerin ve girdikleri tüm bilgilerin şifrelendiğinden, güvenli sunucularda depolandığından ve kimseyle paylaşılmadığından eminler.”

Ayrıca bazı siteler de mobil web sitelerinde Google Wallet’ı entegre etmek için Google ile çalşıyor ki bunlar arasında Finish Line, MovieTickets.com, SwimOutlet.com sayılabilir.

Kaynak: http://www.tamindir.com/google-walletin-mobil-siteleri-desteklemesi-mobil-odemeleri-kolaylastiriyor_h/