Google, yeni e-posta servisi Google Inbox'ı duyurdu. E-posta deneyimini zenginleştiren Google Inbox nedir? Google Inbox'ın özelliklerini sizlerle paylaşıyoruz.



Dünyanın en çok kullanılan e-posta servisi Gmail’in daha geliştirilmiş bir versiyonunu duyuran Google, Inbox adını verdiğini servisi duyurdu. Şimdilik sadece geliştiricilerin davet edildiği Google Inbox servisi, e-posta kullanımına farklı bir soluk katıyor.

Alıştığımız e-posta görünümüne bir alternatif olarak daha sosyal bir e-posta arayüzü sağlayan Google Inbox, içerdiği araçlar sayesinde alışık olmadığımız bir e-posta servisi olmaya hazırlanıyor. Tıpkı bir sosyal ağ gibi e-postaları alt alta detaylı bilgileri ile listeleyen Inbox, e-postaların içerisine girmeden bazı işlemler yapılmasına olanak tanıyor.



Örnek vermek gerekirse, bir ürün sipariş ettiğiniz, ürüne ait kargo takip bağlantısı için e-postayı açmadan, ana e-posta ekranınızda ürün hakkındaki kargo bilgilerine ulaşabiliyorsunuz. Benzer şekilde bir uçak bileti satın aldığınızda, uçağınızla ilgili bilgileri e-postanın içerisine girmeden görmeniz mümkün. Erteleme özelliği ile daha sonra kontrol etmek istediğiniz e-postaları, ne zaman görmek istediğinizi belirtiyorsunuz ve sizin belirttiğiniz tarihte e-posta size tekrar gösteriliyor.

Kullanıcıların sosyal ağ alışkanlıklarına göre şekillendirilen Google Inbox, şimdilik sadece geliştiricilerin kullanımına sunulmuş durumda. İlerleyen dönemlerde genel kullanıma açılacağını ve standart Gmail’in yerini alacağını düşünmekteyiz.

Kaynak : Google Yeni E-Posta Servisini Duyurdu : Inbox