Bilen arkadaşlar elbette vardır ama bilmeyenler için yardımcı olmak istedim.
(*Bu konuyu ihtiyacı olan arkadaşlar için tekrar açıyorum.)

Googlede parametreli arama yapmanın yolu var arkadaşlar. Örnek bir cümleden size basit bir parametreli arama anlatmak istiyorum. Daha fazla kaynak için google arama parametreleri diye aratabilirsiniz.

site:.com/forum "webmaster"

Yukarıdaki cümleyi google yazdığım zaman bana uzantısı .com olan sitelerin içerisinden forum kategorisi barındıran, içeriğinde webmaster kategorisi ( kelimesi ) geçen siteleri sıralayarak karşıma getirir. Hayal gücünüze ve ihtiyacınıza göre bu parametreleri geliştirebilirsiniz.

-------------------------------------------------------------------------------------
1* Kırmızı ile gördüğünüz alana istediğiniz uzantıyı yazın.
2* Turuncu ile gördüğünüz alana aradığınız site kategorisini yazın
3* Yeşil ile gördüğünüz alanada kategoride aranacak anahtar kelimeyi girin.
--------------------------------------------------------------------------------------

Bu cümleyi yazdığınız zaman ilk sırada gelen site "wmaraci" nin geldiğini göreceksiniz. Demekki webmaster diyince TR de googlenin aklına ilk forum niteliğinde site olarak wmaraci forumu geliyormuş :)



Bu şekilde hızlı ve profesyonel arama yapabilirsiniz. site yazan kısma "url" yazarak url bazlı taramada yaptırabilirsiniz.

[SIZE="2"]
*Rica ediyorum Bilgilerin yanlış olduğunu düşünenler denemeden bilmeden yorum yapmak isteyenler önce özel mesaj olarak hatalı kısmı belirtsin. Beraber tartışalım konuyu düzenliyelim. Saygısızca yorum yapmıyalım.


Teşekkürler.



www.begeniyor.com

[/SIZE]