yemre
UI Designer and Front-End Developer.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
UI Designer and Front-End Deve
-
-
Ad Soyad
Y** C**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Yandex'lesinler bundan sonra. bişey olmaz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
nega
Siz bilirsiniz..
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
N** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Sorun yok. Zaten irandan siteme kimse gelmiyordu :D
www.nebigarci.net (Link yok, eski usül kopyala-yapıştır)
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İranın Geçmişte Neler Yaşadıklarını bilmeden bence bu konuya yorum yapılamaz.Yapılsada siyasete girer
Ek Olarak: İranın Geçmişte Neler Yaşadıklarını bilmeden bence bu konuya yorum yapılamaz.Yapılsada siyasete girer
http://www.emrekarakaya.com.tr/
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
IT Manager
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
iran kesse nolur :) tunellerden giriş hala açıktır :)
3579
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
İlginç bir milletiz. Google ile İran arasında olan bir iki olay, bizimkileri kavga eşiğine getiriyor.
Özgürlüğün olmadığı her şeyin yasaklandığı yerde zaten baş kaldırmalar olur.
Türkiye'de ve diğer bir çok ülkede çocukluktan başlayan yanlış eğitim var.
Örneğin cinsel eğitim, hırsızlık vb. kötü davranışlarla ilgili eğitimler.
Bir çocuğa ailesi "hırsızlık yaparsan elin taş kesilir" gibi saçma sapan bir cümle kurar. Bunun sonucunda bu çocuk korkmaya başlar. Bir gün çocuk yarı korku yarı arzu ile bir şeyi çalar. Çaldıktan sonra elleri taş kesilmez ve ailesinin bir yalancı olduğunu, hırsızlığın ise "kendine göre" kötü bir şey olmadığını anlar/inanır. Çünkü ona hırsızlık sadece elleri taş kesilme gibi koca karı kelimeleri olarak anlatılmıştır. Ee taş kesilmediğine göre demek ki iyi bir şeymiş diye inanır.
Bu çocuğa, bu şekilde terbiye verme yöntemi daha çok İslam ülkelerinde "İSLAMA İNANDIĞINI DÜŞÜNEN, FAKAT İNANÇLA UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI OLMAYAN" ülkelerde görülüyor.
Bu çocuğa hırsızlığın kötü bir şey olduğu, cinselliğin kötü bir şey değil de sadece uygun şekilde yapılması gerektiği anlatılsa bütün bu tartışmalar da son bulur. Ama nerde...
Ben de İran'ı buna benzetiyorum. Google'a erişimi engellediklerinde aslında Google'a girmeye teşvik ettiklerini düşünüyorum. Ee insan bu, hep yapma dediğini yapar. Uygun bir şekilde anlatmak varken zorlukla anlatmak ... Bilemiyorum.. Eminim siz de bilemiyorsunuz.:)
Bir de bu zorlamaların yukarıda dediğim gibi İslam ülkelerinde olması da garip bir şeydir.
Bir de "şu şu sitelere erişim her zaman engellenmelidir" diyen kişilere sormak istiyorum.
Eğer ülke başına ateistin biri gelirse ve sizlerin İslami sitelere girmenizi komple engellerse ne olacak ? İş o noktaya gelirse sanırım denilecek şey "kimse benim inancımı ve yaptığım şeyi engelleyemez. Buna hakkınız yok!" olacak değil mi ?
3 kişi bu mesajı beğendi.
injizz
Remember My Name
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
CEO
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Suriye birbirini yer bütün müslüman ülkeleri rahat, salağın teki youtube'a video koyar.Ardından bütün müslüman ülkelerinden Google'a olan erişimin kapatılması beklenir.
o.O