lostyazilim
tr.link

Sitemin URL'lerini google'da nasıl güncelleyebilirim?

6 Mesajlar 647 Okunma
acebozum
tr.link

hacitunc hacitunc Sonproje: www.tekinel.net Kullanıcı
  • Üyelik 04.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** T**
  • Mesajlar 246
  • Beğeniler 50 / 15
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar 1 haftadır bu işle uğraşıyorum işin içinden çıkamadım.

Siteyi 2 hafta önce yayınladım (html site) fakat klasör yapısında bir amatörlük yaptığım için siteadı/uygulamaadı yerine siteadı/uygulamalar/uygulamaadı olarak değiştirdim. Yani urller tamamen değişti

Fakat ne kadar robots.txt ve sitemap.xml güncellesem de google 1,5 haftadan beri sitemi istediğim gibi güncellemedi. site:siteadı arattığımda eski urller duruyor ve siteye eklediğim yeni sayfalar indexlenmemiş bile.

Bu konu canımı çok fazla sıktığı için düzeltmek istiyorum artık. Ücretli veya ücretsiz yardımcı olacak arkadaşlar varsa pmden daha detaylı bir şekilde anlata bilirim.

Referanslar: gedex.com.tr parkturk.com.tr defnemotomotiv.com bilicar.com tekinel.net
wmaraci
webimgo

Kiroglumarket Kiroglumarket Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Esnaf
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 1681
  • Beğeniler 631 / 817
  • Ticaret 1, (%100)
hacitunc

BU konumda aynı fikirdeysek yardımcı olurum

https://wmaraci.com/forum/google/google-aramalarindan-site-linklerini-kaldirma-416307.html#post2374062

hacitunc hacitunc Sonproje: www.tekinel.net Kullanıcı
  • Üyelik 04.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** T**
  • Mesajlar 246
  • Beğeniler 50 / 15
  • Ticaret 0, (%0)
hocam sizin konunuzu okudum dün zaten aynı konu gibi sitemin eski indexlerini kaldırıp yeni indexleri güncellemesini istiyorum

Referanslar: gedex.com.tr parkturk.com.tr defnemotomotiv.com bilicar.com tekinel.net

• Üyelik 06.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Esnaf
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 1681
  • Beğeniler 631 / 817
  • Ticaret 1, (%100)
hacitunc

cumadan sonra yazarım hocam
hacitunc

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 06.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Esnaf
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 1681
  • Beğeniler 631 / 817
  • Ticaret 1, (%100)
Arkadaşlar kusura bakmayın anca vakit bulabildim. Şimdi sırasıyla stemizi googledan nasıl tamamen sileceğiz bunu incleyelim.

Önemli not : Bu işlem ile siteniz tamamen googledan silinecektir. Bundan dolayı sıralamanız sıfırlanacak ve indexleriniz yeni eski tamamen kalkacaktır. Yani siteniz ilk günkü gibi olacaktır.

1-) İlk Önce Meta Etiketleriyle Botları Engelleyelim : Bu kod ile siteniz o anki işlemlerimizde indexlenmeyecek ve botlar sitemizde gezemeyeceklerdir.

Bu kodumuzu sitenizin ana dosyasına ekleyelim :

2-) Sitemizin Sitemap Dosyasını Googledan Kaldırma:bunun için google search sistemine giriş yapalım ve sitemize tıklayalım ardınan da tarama tabındaki site haritamızı silelim.

3-) Robots.txt Dosyasından Engelleme: Bu kod ile aslında meta etiette aynısı ama işimizi sağlama almak için bu kodumuzu robots.txt dosyamız içeriğini değiştirelim.

User-agent: *
Disallow: /

4-) Şimdi asıl işlemimize geldik: Search Console sistemindeyken google dizini tabına tıklayalım ve açılan tablardaki url kaldıra tıklayalım açılan sayfada geççiçi olarak kaldır butonuna tıklayıp açılan text kutusuna hiç birşey yazmadan devam butonuna tıklayalım ve site kaldırma isteğinde bulunma isteğini gönderelim.

Sonuç olarak sitemiz botlar tarafından indexlenmeyecek ve sitemizin eski indexleri ve yeni indexler sıralamamız her şeyimiz sıfırlanacaktır.

hacitunc

isyerlerimcom isyerlerimcom İçerik Uzmanı Kullanıcı
  • Üyelik 29.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Turizm
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** İ**
  • Mesajlar 740
  • Beğeniler 254 / 253
  • Ticaret 27, (%100)
Selamlar,

Çok basit gelecek ama denemekte fayda var : Tıklayın

Bundan sonrada, WebmasterTools'dan size ait tüm siteleri hesabınızdan kaldırdıktan sonra, tekrar siteyi ekleyin ve ardından Arama menüsünden, Google gibi getir diyerek sitenizin indexlenmesi için Google bot'u çağırın.

Hazır Makale ve İçerik Siparişi | MakaleyazNET
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al