-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
eup
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar, mevcut Wordpress sitemde bazı sitelere link vereceğim için karmaşa olmaması adına link kısaltma eklentisi kullanıyorum. örneğin wmaraci.com/youtube tıkladığında youtube.com a yönlendiriyor. Fakat benim sorum şu:
Robot.txt de belirtmeme rağmen Google benim bu kısaltılmış olduğum linkleri benim URL m ile dizine ekliyor. Ben açıkçası eklemesini istemiyorum ve SEO için zararlı olacağını düşünüyorum. Çünkü wmaraci.com/youtube Google aramalarında çıkıyor ve üzerinden tıklandığı anda YouTube.com açılıyor. Ne derece sağlıklı bilemiyorum.
Bu konuda düşüncesi olan var mıdır acaba? SEO sağlığı açısından peşine düşüp bi şekilde o linkleri temizlemeli miyim Google'dan?
CoaX
AmeleMaster
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
CoaXSEO
-
-
Ad Soyad
M** P**
-
-
-
Ticaret
8, (%88)
Şimdi dış link vermek kötü değildir. Ancak ben bu linki makalemde paylaştım ama arama motorları takip etmesin. Yani referans sorumlu felan değilim deyip nofollow olarak linkleri eklersiniz. Bu durumda seo açısından zararlı olmaz. Bu tip linkleri doğrudan verin link kısaltmalarını kullanmayın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
eup
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
"nofollow" 😃👍
. doğru diyorsunuz hocam, teşekkür ederim. İlk defa başıma geldiği için tedirginim biraz