Merhaba arkadaşlar daha öncesinde Backlink Aaketi Almadan Önce Dikkat başlığında bir makale yazmış ve birçok soruyu cevaplamıştım daha öncesinde de Backlinkler Hakkında Soru Cevap , SEO & Proje Yönetimi Soru Cevap olarak birçok konuda açıklık getirmeye çalıştım.
Bilinen yanlışları düzeltmek için elimden geleni yapıyorum.

Siz değerli arkadaşlarım herhangi bir zarar görmemesi için Sosyal İmleme Nedir ? Backlink Paketleri Nedir ? bu paketleri kendiniz yapabilirmisiniz ? detaylı cevaplayacağım.


Daha fazla uzatmadan başlayalım :)

Sosyal İmleme ve Backlink Paketleri Nedir?
2010-2013 Yıllarında baya bir rağbet gören bu çalışmalar artık geçerliliğini ve faydasını gün geçtikte kaybetmektedir. Hatta bu çalışmalar sitenize zarar verebilir. eski PR değerlerleriyle ve güncelliğini yitirmiş sosyal imleme siteleriyle web sitenizin yayınlanması artık Google standartlarına uymadığı gibi paylaşılan linklere tıklanmadığı için yayınladığınız linkin otoritesi buna bağlı olarak düşmektedir.
Backlink paketlerinin genel içeriğinde;
Forum Tanıtımları
C-Class İp sitelerden tanıtım yazıları
Sosyal İmlemeler
Sosyal Medya Paylaşımları
gibi çalışmalar yer almaktadır. Sizin paylaşmış olduğunuz linkler herhangi bir gerçek kullanıcıya erişmediği takdirde o linklerin size faydasından çok zararı olacaktır.
20 Adet ziyaretçi sayısı düşük sitelerden link yada tanıtım yazısı almaktansa 1 adet ziyaretçi sayısı yüksek bir siteden link almak daha faydalı olacaktır. Backlink paketleri yukarıda saymış olduğum içerikler kısa sürede yapıldığı için sitenize zarar verecek ve tekrardan bir iş yükü oluşturacaktır.

Sosyal İmleme ve Backlink Paketlerinin ne işe yaradığından içeriğinin ne olduğundan ve zararlı zararsızmı olduğundan bahsettik :) gelelim kendi yaptığımız çalışmalara..

Kendi Paketini Kendin Oluştur!
Aldığınız çalışmalardan ziyade kendi paketlerinizi oluştursanız güzel olmazmıydı ? bence gayet verimli ve güzel olurdu :)
bir not defteri açın ve gözünüze çarpan güzel forum sitelerini araştırın. dizinleri gezerek çok hızlı bir şekilde liste çıkartabilirsiniz.
daha sonra sosyal medya hesaplarınızı açın ve aktif olan gruplara kayıt olup paylaşımlar yapın bu grupları da not defterinize yazın.
Her şey gayet güzel gidiyor :) Sosyal medya gruplarımızı çıkarttık. forum listemizi çıkarttık.
daha sonrasından 4-5 adet farklı mail hesabı ile blogger, blogcu, tumblr, wordpress bloglar açarak içeriğini düzeltin.
alın size bir blog ağı forum listeniz mevcut, sosyal gruplarınız mevcut, blog ağınızda mevcut
Sıra geldi bunlara içerik girmeye burada zamanla otoritenizi yükseltecek içerikler girdikten sonra linklerini çıkmaya başlayabilirsiniz. maksimum 2 hafta gibi bir sürenizi alabilir fakat hem daha faydalı hemde daha verimli olacaktır.


Kısaca öğle paydosunda size böyle bir makale hazırlamak istedim. en iyi öğrenme şekli sorarak, okuyarak ve deneyerek öğrenilir. Bende size okuyarak ve deneyerek öğrenmeniz için bir fırsat sunmuşken adet yerini bulması için SORARAK öğrenmeniz içinde bu makale ile alakalı tüm sorularınızı bu konu altından cevaplayacağım. LÜTFEN ÖZEL SORULARINIZI LİNK İNCELEME VS GİBİ SORULARI ÖZEL MESAJ OLARAK GÖNDERİNİZ.