arkadaşlar yaklaşık 2 aydır alışveriş sitemizi yaklaşık 32 000 aylık sorgusu olan bir kelimede googlede üst sıralara çıkarmaya çalışıyoruz. fakat bunu başaramadık.

ben kendi çabalarımla yaklaşık haftalık ortalama 10 adet link ekledim.

fakat u linklerin sadece 2 ay sonra 9 tanesini görebiiyoruz. o da alexa baclik olarak görünüyor.

farklı farklı yerlerden bu konuyla alakalı fiyat aldım yıllık 900 tl diyen oldu en son öncelikle şunu söyleyeyim bu anahtar kelime bizim için çok önemli. olmassa olmaz.

şu anda sitemizin pagerankı 2 alexabaclink 9 google baclik 0 google indexi 3550 google görsel index 2750 domain yaşı 1 sene 8 ay

bu konuyla alakalı rakip analizinide yaptım.

rakipler geelde arabul.com arama.com vb gibi paralı baclink alınmış bir iki tanesi yabancı sielerden sağlam baclink almış ve en önemlisi dmoz.org ve yakeo.com gibi benim bir türlü kayıt olamadığım dizinlere kayıt olmuşlar.

şimdi biz bu konuyla alakalı yeni çalışmalar yapıyoruz sorunum şu sizce faydasını görebilirmiyim.

öncelikle çalışmaları anlatıyım.
1- bu konuyla anahtar kelime ile ilgili 5 adet domain satın aldık biz bu domainlere wordpress yükleyip bu konularla alakalı makaleler resimler ve ..vb gibi paylaşımar yapılacak daha sonra bu adreslerden bizim sitemize link verilecek.

2-bu anahtarkelimenin .com adresi alınmış yönlendirme yapımış fakat .com.tr si boş bunu almak için amrka başvurusu yaptık. onay bekliyor kabul edilirse .com.tr sini alacağız.
3-Yaşadığım şehirde bu konuyla alakalı uzman sayılabilecek bir arkadaşdan yarıdm sitedim baclik alexa ve trafikle alakalı çalışmalar yapacak yaklaşık 3 ay sonra 400 tl ye ilk sayfa garantisi verdi.

soru 1- sizce ilk çalışmanın anahtar kelimeye ve sitemize katkısı olurmu ?
soru 2- sizce 2. çalışmamızın domaini alıp yönlendirdiğimiz taktirde goolede direk çıkarmı (o anahtar kelimede)?
soru 3 sizce bu arkadaşın bize kankısı ne derece olur ve kesin çözüm alabilirmiyiz ?
Bunlara ek olarak alan adımızın .com ve com.tr sini 5 yılığına almak bizim için ne kadar fayda sağlar ?