lostyazilim
tr.link

Yine Mi Filtre!

9 Mesajlar 1.373 Okunma
lstbozum
tr.link

blyad blyad WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Girişimci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad G** S**
  • Mesajlar 127
  • Beğeniler 1 / 26
  • Ticaret 0, (%0)
Artık laptop'ı camdan aşağı atmama ramak kaldı. Bundan aylar önce bir alışveriş sitesi kurdum ve ilk site kurma deneyimim olduğu için abuk subuk hatalar ve fakir içerikten dolayı filtreye takıldı, buna eyvallah. Kurtarmak için uğraştım ama iş işten geçmişti artık, ben de domain değiştirmeye karar verdim ve her şeyi bu sefer ince eleyip sık dokuyarak yaptım. Neler yaptığımı yazayım.

- %100 orjinal ürün açıklamaları (İngilizce) hazırladım, gramer hatası yok.
- Siteyi daha da optimize ettim. Eskisine göre daha hızlı yükleniyor artık.
- Her ürün için ayrı ayrı meta açıklamaları, zerre gramer hatası yok.
- Her sayfa için ayrı ayrı title.
- Rich snippets.
- Keyword ve tag girmedim bu sefer, ilerleyen zamanlarda girmeyi düşünüyorum.
- urun-adi-anahtar-kelime.html şeklinde url yapısı.
- Tüm kategoriler canonical artık, bir öncekinde 800 küsür duplicate meta açıklaması ve title oluşmuştu.
- domain.com'u www.domain.com'a yönlendirdim, webmaster tools'tan da preferred domain olarak www.domain.com seçtim.
- Her gün düzenli olarak 2-3 ürün ekliyorum.

Daha 6. gününde bu yeni site. Yükselerek gidiyordu bu sabah webmaster tools'tan baktım baktım keskin bir düşüşe geçmiş yine. domain adı arattığımda normalde 2. sırada çıkıyordu ki kıllanıyordum bundan, şimdi 8. sırada çıkıyor.

İki şeyden şüpheleniyorum.

- Eski domain'i kullandığım host'u değiştirmedim, aynı host'ta kullanıyorum.
- Robots.txt'de bazı sayfaları engelledim.

Arkadaşlar ben yatırım yapıyorum ufak da olsa, vergi de ödüyorum. Tüm bunlar olurken arama yaptığımda vasıfsız sitelerin çıkması da delirtiyor beni.

wmaraci
reklam

FilmleriTV FilmleriTV WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Eğitmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** A**
  • Mesajlar 2077
  • Beğeniler 522 / 448
  • Ticaret 21, (%90)
Yeni sitelerde olur böyle şeyler hocam:)

• Üyelik 09.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Girişimci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad G** S**
  • Mesajlar 127
  • Beğeniler 1 / 26
  • Ticaret 0, (%0)

FilmleriTV adlı üyeden alıntı

Yeni sitelerde olur böyle şeyler hocam:)

Korkuyorum buna da bir şey olacak diye. Anormal değil mi bu düşüş? Eski dandik site bile uzun bir süre ilk sırada çıktı. 2 ay sonra falan girdi filtreye. Şu ankini de botlar çok fazla gezmiyor ama neredeyse tüm sayfalar indekslendi. Birden 8. sıraya düşmesi normal mi ki?

FilmleriTV FilmleriTV WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Eğitmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** A**
  • Mesajlar 2077
  • Beğeniler 522 / 448
  • Ticaret 21, (%90)

blyad adlı üyeden alıntı

Korkuyorum buna da bir şey olacak diye. Anormal değil mi bu düşüş? Eski dandik site bile uzun bir süre ilk sırada çıktı. 2 ay sonra falan girdi filtreye. Şu ankini de botlar çok fazla gezmiyor ama neredeyse tüm sayfalar indekslendi. Birden 8. sıraya düşmesi normal mi ki?

Normal hocam dert etmeyin ilk 1 aydan sonra böyle düşüş olursa bulun beni filtreyi de hallederiz.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 09.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Girişimci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad G** S**
  • Mesajlar 127
  • Beğeniler 1 / 26
  • Ticaret 0, (%0)

FilmleriTV adlı üyeden alıntı

Normal hocam dert etmeyin ilk 1 aydan sonra böyle düşüş olursa bulun beni filtreyi de hallederiz.

Dert edilmeyecek bir şey mi? Firma açılışı yaptım, sabit masraflarım var karşılayabilmem için de satış yapabilmem lazım. Anlamadığım şey şu spam siteler üstlerde çıkarıyor ben burada emek veriyorum şu hale bak. Yükselirken düşüşe geçmesinin normal olduğunu düşünmüyorum.

İlk site bile domain adı aratınca en fazla 4. sırada çıkıyordu. Şu anki 8. sırada çıkıyor. Anlamıyorum problem ne? Takla falan mı atmam gerekiyor PC başında?

Ibolac Ibolac #php #mysql #wordpress Kullanıcı
  • Üyelik 13.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 294
  • Beğeniler 46 / 49
  • Ticaret 25, (%96)
Hocam siteyi açalı 6 gün olmuş daha. Biraz fazla şey bekliyorsunuz ve çok evhamlısınız. Rahat olun, ilk haftadan sonra düzelmeye başlar. Ayrıca 1 adet link ekleyin başka siteniz varsa. Ama sadece 1 adet :)

Tüm PHP İşleriniz Yapılır # BOT # SCRIPT # EDIT

ReCo ReCo www.recepbaglar.net Kullanıcı
  • Üyelik 12.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Tokat
  • Ad Soyad R** B**
  • Mesajlar 791
  • Beğeniler 22 / 98
  • Ticaret 9, (%100)
Hocam sıkmayın canınızızı siz. Benim sitem de üç gün önce 1. ayını doldurdu. 1K tekil alıyordum bir gün bi baktım 200 Tekil ve indexlerden en az 400 index silinmiş. Zamanla düzelir. Birde bu Google güncellemesinden dolayı olabilir.

JigSaw JigSaw Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 08.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Kriminolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** A**
  • Mesajlar 657
  • Beğeniler 9 / 220
  • Ticaret 0, (%0)
6 günlükken laptobu camdan atarsan, 1-2 ay sonra istediğin seviyeye geldiğinde isyanları basarsın. Google'ın birkaç milyar siteyi yönetmesi kolay birşey değil, onu da anlamak lazım. Zerre gramer hatası olmaması sana ayrıca yansıyacaktır. Zirveye oturmana az kalmış, aynen devam etmelisin.

Kolay gelsin.

• Üyelik 09.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Girişimci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad G** S**
  • Mesajlar 127
  • Beğeniler 1 / 26
  • Ticaret 0, (%0)
Biliyorum 6 günlük siteden çok büyük beklentim tabi ki yok. Fakat bir önceki sitede sürüyle SEO hatası ve fakir içerik olmasına rağmen yayınladığım ilk anlardan itibaren domain adı aratınca ilk sırada çıkıyordu ve 2 ay boyunca da ilk sırada kaldı. Filtreye takılınca da 4. sıraydı. Şu anki site ise komik bir şekilde yükseleceği yerde düşüş yaşadı. Bir öncekinden her konuda kat ve kat üstün olmasına rağmen nasıl mümkün oluyor böyle bir şey anlayabilmiş değilim. Google'dan kendi siteme özel muamele de beklemiyorum ama nasıl bir algoritma kullanıyorlar ki abuk subuk siteler üstlerde çıkarken emek verilen siteler süründürülüyor?

Ek Olarak: Şimdi de 10. sırada. Şaka gibi cidden.

Ek Olarak: İndeksleri kontrol ediyorum, yemin ediyorum dalga geçiyorlar. Robots.txt ile engellediğim gereksiz url'ler indekslenmiş, içi hayvan gibi içerik dolu olan çoğu ürün hala indekslenecek duruyor. Yemin ediyorum bu botlar ayran kafası yaşıyor. Ulan ndeksliyorsun bari spam muamelesi yapma.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al