Google, geçtiğimiz yıldan beri süregelen projenin devamı kapsamında, YouTube video düzenleme arayüzünde güncellemeler yapıldığını duyurdu. Eklenen özellikler arasında en çok dikkat çekenler videoyu interaktif önizleme imkanı, mevcut filtrelerin hızlı görünümü ve sadeleştirilmiş arayüz.

YouTube partnerleri ve yaratıcıları resmi blogundan yapılan açıklamada:

“Geçtiğimiz Eylül ayında; görüntüleri sabitleme, videoları döndürme, renkleri ve kontrastı artırma, tek tıklamayla renk düzeltme gibi düzenleme araçları tanıtmıştık ve siz kullanıcılarımız da her ay milyonlarca defa bu araçları kullandınız. Şimdi ise bu araçları daha da hızlı, kolay kullanımlı ve güçlü hale getiriyoruz.”

Bugün kullanıma sunulan düzenleme özelliğini Video Manager > Edit > Enhancements adımlarını takip ederek videolarınızda uygulamaya başlayabilirsiniz.



Ayrıca düzenleme yapılınca, orijinal video da silinmiyor. Fakat unutmamak lazım ki yalnızca 10.000’den kereden az görüntülenen videolarda düzenleme yapılabiliyor. On bin kereden fazla görüntülenen videolar ise yeni bir isimle ikinci kez siteye yüklendikten sonra düzenlenebiliyor.

Birçok videoyu birleştirme, başlık ve geçiş ekleme gibi daha fazla düzenleme özelliği isteyenler YouTube Video Editor‘ı ziyaret edebilirler.

Kaynak: SosyalMedya.co