Psycho
<--! Am I Psycho? -->
Kat. Mod.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Emekçi
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Seçim gününde Google’ın kullandığı Doodle’a YSK’dan yasak geldi.
Bursa’da,
CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Google’ın seçim gününe özel olarak hazırladığı doodle’da Google’ın ilk adaya oy vermesine tepki göstererek tasarımın kaldırılması için ilçe seçim kuruluna başvurdu.
Google’ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri için hazırladığı “
doodle” CHP’lilerin tepkisine yol açtı. CHP’li ilçe başkanı Özgür Şahin, yaptığı açıklamada propaganda yasağının bir gün önce 18:00’da başladığını hatırlatarak, ”
http://www.google.com.tr/?gws_rd=ssl adresinde belirtilen Google isimli sitede bulunan görselde sandığa atılan oy pusulasında ilk sıradaki adaya oy verildiği tespit edilmiştir” dedi.
Özgür Şahin açıklamasına devam etti:
"
Şikayet edilen sitede belli bir adaya oy veriliyormuş gibi gösterilmesi sebebiyle, usule, yasaya, YSK karar ve genelgelerine aykırılığın giderilmesi ve görselin kaldırılması için Nilüfer İlçe Seçim Kuruluna, CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı adına tarafımca itiraz dilekçesi verilmiştir. Herhangi bir adayın pusulada sıra belli edilerek tüm Türkiye ve dünyada erişilebilen bir ortamda görsel olarak gösterilmesi doğru değildir. Yapmış olduğumuz itirazın amacı, seçimin yasalara uygun, eşit ve demokratik platformda geçmesinin sağlanmasıdır."
YSK İtirazı Haklı Buldu!
Yapılan itiraz sonucu Google’ın ana sayfasında yer alan doodle’daki oy pusulası üzerinde bulunan işaretin seçmenin iradesini etkileyebileceği kararlaştırıldı. Doodle’ın kaldırılması için YSK oy birliği ile karar verdi.
Kaynak: http://www.webtekno.com/zimbirtilar/ysk-dan-google-a-yasak.html
Hatalıysam telefon etme, idare et (?)
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
231, (%100)
Seçimi tekrar ettirirler şimdi :P :) Bence yanlış karar. Çünkü kimse hangi adaya oy atacağını seçim günü kararlaştırmıyor.Oysa ki doodle seçim günü Google'a eklendi. Zaten orada ki görsel kimsenin fikrini değiştirecek bir şey ifade etmiyor. Bence gereksiz bir dava olmuş.
4trestt
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Sosyal Paylaşım Uzmanı
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Gayet normal bir durum, sübliminal mesaj gibi birşey yapmış google.
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Makale Yazarı
-
-
Ad Soyad
C** U**
-
-
-
Ticaret
61, (%95)
aslında logoda yer alan kağıda dikkatli bakıldığında, seçim kağıdı terstir. Yani işaretli alan seçim kağıdına uyarlandığında 3. son sıradaki adaydır. Ben mi yanlış görüyorum millet mi anlamadım ki. Onay işareti tepe aşağı olmaz. Ve aday resimlerinin olduğu alan geniş bırakılmış yani burada boş olarak gösterilmiş. Doğru bakıldığında kağıda sonuncu aday işaretli gozukuyor ekmel hoca yani. Bu chp başkanıda hangi mantıkla yskya gitti anlamıs değilim
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
3D Sanatçı
-
-
Ad Soyad
F** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Ya hayır anlamıyorum, Google şimdi 2. veya 3. sıradaki kutuyu işaretli yapsaydı o işaretli olan mı kazanacaktı sanki. Yine sonuç aynı olacaktı. Saçma sapan işlerle uğraşıyorlar.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** Y**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Neden öyle diyorsunuz benim babam google'dan görüp ona göre oy verdi.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Webtasarım
-
-
Ad Soyad
Y** H**
-
-
-
Ticaret
40, (%100)
Dava açılacaksa ak partililerin açması gerekirdi. Çünkü Doodle da 3. adaya oy verilmiş. Bunların aklına şaşılır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
Y** Y**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
Banada 3.adayı gösteriyor gibi geldi :D
Yakında
Agora
Engin denizler
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** A**
-
-
-
Ticaret
26, (%100)
google artık Türkiye'ye doodle yok derse şaşırmayın :) ben olsam derim.