wmaraci reklam

CORELDRAW 19 YIL SONRA MAC SÜRÜMÜ ÇIKTI! ( Tüm Yenilikleriyle CorelDraw Graphics Suite 2019 )

12 Mesajlar 1.871 Okunma
pst.net
wmaraci reklam

ocalburakdurmus ocalburakdurmus E-Ticaret Yöneticisi Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek E-Ticaret Yöneticisi
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** D**
  • Mesajlar 339
  • Beğeniler 0 / 243
  • Ticaret 1, (%100)
melankolia hocam tasarımlarımız daha yüksek çözünürlükte çıkıyor illustratorde. Bunu raster ve vektör tabanlı olması ile sağlıyor. Yüksek kalite odaklı çizimler yapabiliyoruz. Corel draw ile çizilmiş bir cartoon art çalışması inceleyin. bir de illustrator ile çizilmişini inceleyin. Aynı programda aynı çizimleri yapanların çıktılarındaki muazzam farkı görebilirsiniz. CorelDraw sadece vektör tabanlı olduğu için sanatsal çalışmalarda yorumları yetersiz kalıyor. Bu tamamen benim gözlemim.

Bir tasarım iki kişiye farklı şekilde görülebilir. Ama corelin daha eski olması, ustadan çırağa geçmesi ve baskı gibi sektörlerde bu yüzden tercih edilmesi pazarının büyümesine sebep olmuş. İleri düzey grafik dersleri illustrator üzerinden anlatılıyor. Avrupada listesini çıkarabileceğim grafik tasarım bölümleri illustrator kullanıyor. Onlar bunu kullanıyor diye mi illustrator kullanmaya başladım kesinlikle evet. hiç bir şey bilmiyorsanız ve araştırma yapıyorsanız geleceğe yatırım olarak illustrator öğrenmeniz gerekiyor sonucuna varmanız yüksek ihtimal. Ajansta mı çalışmak istersin reklamcıda mı çalışmak istersin sorusunu kendine soran arkadaşlar genelde ajans cevabını veriyor. Ajans ile reklamcılık arasında gözle görülür bir grafik kalitesi farkı olduğunu görmüyorum diyen heralde fanboyluk yapıyordur. daha üretken, daha dinamik ve daha esnek çalışma ortamı olan ajanslar bu yüzden illustrator kullanıyor.

Ben de bi ajansta çalışıyorum. web site arayüzleri, mobil uygulamalar ve sosyal medya tasarımları yaparken corel kullandığımı düşünemiyorum. En basitinden web arayüz geliştirdiniz. Bunun butonlarını yazılarını resimlerini zeminini aklınıza gelebilecek tüm objelerini css olarak panonuza alıp kodlarınıza dahil edebilirsiniz. Gerekli görsel objeleri de standartlara uygun olarak dışarı aktarabilirsiniz. Css kodlarını corel ile nasıl alıyorsunuz onu bilemem ama illustrator photoshop ile aynı teknolojiyi kullanır. Bu yüzden psd to html konularını görürken cdr to html konularını daha az görürüz.

Mobil uygulama tasarımına gelince, mobil uygulamalarda bir durum söz konusu. Parçalanmış görselleri ya da objeleri tek tek iphone modelleri için corel ile sanırım dışa aktarmanız mümkün. Fakat illustratorde hangi modele göre dışa aktarmak isterseniz o modele göre exportlayıp tek dosya halinde yazılımcıya teslim edebiliyorsunuz. Bu özelliği bizi saatlerce kayıt yapmaktan kurtarıyor. O dosya karmaşasından bahsetmiyorum bile.

Mobil ve web üstünlüğü tecrübe ettiğim kadarı ile bariz şekilde ortada. Ya bizim ajanstaki corelciler yapamıyor ya da gerçekten corel bu konuda yetersiz kalıyor.

illustrator ile metal parçaların kesimi için kullanılan teknik çizimleri bile yapabilirsiniz ki yaptığım için söylüyorum. Plazma kesime illustrator ile çizim göndermişliğim ve imal edilmişliği var. Sizin de değindiğiniz programlar arasındaki uyum konusunda da oldukça işimizi kolaylaştırıyor.

Animasyonlar için karakter çizdiğimizde bunu yine adobe animation ile canlandırıyorlar. Hem uyum hem de kalite açısından yine illustrator bu konuda corel drawdan önde geliyor bana göre. Ayrıca cmyk renk profilini destekleyen Dell marka monitörü ikinci ekran olarak kullanıyorum. belgenin daha çizim aşamasında iken illustrator içindeki postscript derleyicisi ile kayıpsız önizleyebiliyorum. Coreldeki baskı önizleme ile illustratordeki baskı önizleme arasında gördüğüm kadarı ile fark var. Coreldeki biraz daha sönük renklere sahip. Belki de tasarımı baskıya uydurmak için renklerden feragat ediyor. sRGB renk profilinde çizdiğimiz grafikleri de kayıpsız cmyk renk profiline dönüştürüp baskıya gönderiyoruz ve birebir geliyor. Bunu yapmadığımızda corel ile çalışan matbaacıdan olsa gerek avatar misali mavi suratlar içeren çıktılar alınıyor. İnsan faktöründen kaynaklanan hatalar programı tabii ki etkilemez. Fakat bize sunduğu imkanlar en azından benim dikkatimi çekenler ve aklıma gelenler bunlar. Hep denildiği gibi en iyi bildiğin program en iyi olan programdır. Bu tamamen kişisel bir karardır. İkisini öğrenip kullanmaya ihtiyacı olan varsa da ikisini öğrensin derim. Ama bana illustrator uygun. Nedenlerini umarım yeterince açık yazabilmişimdir. Birisi bana nedenini sorduğunda cevap verebiliyorsam benim de ona "neden" diye sormaya yüzüm olur. Benim için de corel kullanan biri olarak illustrator'den farklı yanlarını ve avantajlarını yazarsanız sevinirim. Çünkü gerçekten bu konuda matbaacılar ile tartışmaktan bıktım. Daha önce hiç illustrator kullanmadan karaladıkları için de onların kullandığı program olan corel draw'a ilk başlardan beri önyargılıyım. Bunu açıkça ifade etmekten çekinmiyorum.
hayalinitasarlat

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

melankolia melankolia Uzun Yollara Devam Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Dijital Baskı Operatörü
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 4577
  • Beğeniler 1011 / 1011
  • Ticaret 3, (%100)
ocalburakdurmus Hocam yazdıklarınıza katılıyorum.Benim kullanmamdaki amaç bizim işimizde çok pratik olması.0 dan tasarım yapmadığımız için gönderilen çalışmaları düzenlemesi daha kolay ve pratik en büyük + sı büyük ebatlı işlerde sorunsuz çalışabilmemiz.Önceki yazımdada yazdım 10x15 mt lik bir işi ai de 10/1 küçültüp baskı programında tekrar orijinal ebatına getirmek var birde direk 15 mt şeklinde kaydetmesi var o yüzden corel burada çok işimize yarıyor.

Renk konusundada şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım ekrandaki rengi direk alıyorum baskıdada.
Ama bizede Ai de hazırlanan işler geliyor müşteriye kalkıpta bunu corel olarak yolla demiyorum oradada işimi yapıyorum ama corele göre biraz daha uzun sürüyor.Dediğiniz gibi en iyisi ikisinide öğrenmek :)
hayalinitasarlat

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al