Merhaba GençGrafikerler,

İnternette araştımalar yaptım ama grafik tasarım konusunda yetenekli olup, bu alanda kendini geliştrimek yani Grafiker olmak isteyen kişilerin ne yapacağı konusunda bir bilgiye ulaşamadım bu alanda sizlere biraz bilgi vermek istiyorum...

Grafiker olmak için, Güzel Sanatlar Fakülteleri, Yetenek Sınavı ile öğrenci alıyor, devlet okullarında sınavlar daha zor, alınacak öğrenci sayısı kısıtlı, özel okullarda kazanmak biraz daha kolay, fakat özel okulların fiyatları yüksek..
Ayrıca Güzel Sanatlar Fakültelerinden Endüstri Ürünleri, Görsel Sanatlar, İç Mimarlık, Mod ve Tekstil Tasarımı, Peyzaj Mimarlığı gibi bölümlerde mevcut. Çoğu üniversitenin, Grafik Bölümlerinde iki farklı bilgisayar sistemi (Mac/PC) destekli eğitim verilmektedir.

Grafik Tasarım konusunda yetenekli olan kişilere özel olarak tavsiyem kesinlikle resim kursuna gitmeleridir ve kurs sayesinde gölge, renk uyumluluğu vb. bazı ince detayları öğrenmeleridir..

Üstte Yetenek Sınavı dedim o konuyu biraz daha açayım ;
Yetenek sınavlarında sizden altta vermiş olduğum maddelere benzer maddeleri yapmanızı isteyerek hayal gücünüzü test etmeye çalışırlar..

*50x70 cm kağıdı dört’e bölünüz.
*Anadolu yazısını yazınız.
*Markası renk olan mürekkep şişesi ve kutusunu çiziniz.
*Son günlerde aklınızda kalan bilbaord reklam afişini çiziniz.
*Çok sevdiğiniz bir yazarın kitabını çizerek kapağına resim ve yazılarının yazınız.
*X harfinden yapabildiğiniz kadar obje tasarımlarını çiziniz.

Grafiker okul eğitimi ile ilgili biraz bilgi vermeye çalıştım, umarım aklınızdaki sorular yanıt bulmuştur, diğer makalede görüşmek üzere..

Kaynak: Grafiker Eğitimi