-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Grafik Tasarım
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Sanırım benim yazımı hiç okumadın :) Ben de diyorum bu iş okulda ya da kursta öğrenilmez diye . Neyse okumak anlamak güzel şey :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Yazar
-
Ad Soyad
A** E**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Valla ben 3d tasarım için skethcup kullanıyorum. Gayet de güzel işler çıkardım zamanında mantolamacıda çalışırken. Hatta bir tane mimarımız vardı adamın 3 günde yaptığı şeyi ondan daha güzel 1 günde falan yaptım :) Adam şaşırdı :)
2d için de fireworks kullanıyorum.
Matbaa için de indesign kullanıyorum.
Hepsini kendim öğrendim. Sketchup ve indesigni video izleyerek kurcalayarak 1 haftada falan öğrendim. Fireworksu da parça parça kitaptan okuya okuya 1 aya yayarak zamanında öğrendim. Kendi kendime öğrendiğim bu 3 programdan da para kazandım. Kullandıkça zaten programlara da alışıyorsun.
Ben grafik tasarım programlarının kullanımının kendi kendine öğrenilebileceğini düşünüyorum bu yüzden.
O yüzden 2400 tl kursa gidip verilmez bence. Onun yerine güzel eğitim setleri al kendine bir program çıkar günde atıyorum yarım - 1 saat çalış bir programı.
Tasarım konusunda da yaratıcı olman lazım. Zaten bir süre sonra kendine ait bir tasarım anlayışın gelişiyor. Bu resim çizmeye benzer. İlk başta çöp adam çizemeyen adam 1 kaç yıl sonra kara kalem portre çizebilir.
Orjinal tasarımlar yapamasan bile sana verilen işi yaparsın. Talebe uygun belirli fikri tasarlarsın. Misal ben bina tasarımı yapamam oturup da. Ama mantolamada çalışırken binanın resmini çeker dışını istedikleri şekilde kaplardım. Adam diyor şuraya taş döşe. Hop döşüyordum. Balkonda şöyle süs olsun. Hop süslüyordum :)
Yok ben kreatif tasarımcı olacam diyorsan bu tarz tasarımlar bul internetten incele onları tasarımcı ruhun gelişir. Sonra onları kendin yapmayı dene.
60423
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Photoshop konusunda özellikle youtube Afgan Rasulov öneririm.
Senin istediklerinin eğitimleride youtube da mevcut. Youtubeda yok dersen. Eğitim seti alabilirsin. Udemy.com öneririm harika bir yerdir.
Ama o kursa o para verilmez. Kendin kurcalayarak bile öğrenirsin hızlandırmak için eğitim setleri izlemeni öneririm. İçinde istek, azim varsa olmayacak şey yoktur. Saygılar...
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
think, move, design.
-
-
Ad Soyad
F** E**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Kendiniz kendinizi eğiteceksiniz bu işte, eğitim alarak olmaz.
think, move, design.
IG: furkanekmen