lostyazilim
tr.link

her bir objenin tasarımı ne kadar sürmüştür veya sürer?

4 Mesajlar 1.118 Okunma
acebozum
tr.link

karsavar1 karsavar1 Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek boşta
  • Konum Amasya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 437
  • Beğeniler 27 / 39
  • Ticaret 4, (%100)
başlık net ve anlaşılır...

elektronikssl
webimgo

onderozkan onderozkan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek -
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** K**
  • Mesajlar 173
  • Beğeniler 37 / 34
  • Ticaret 37, (%100)
Bu tür çalışmalar 2D illustrasyonlardır. Burdan bakip süre vermek çok doğru sonuç vericek birşey değildir. Bunu bir örnekle açıklayayım.

Örneğin yatak modellenip boyanma işleminden önce tasarlanması gerekir. Binlerce yatak çeşiti aklınıza gelebilir ama bunlardan bir yada birkaç tanesinin tasarımınıza daha doğrusu konseptinize uyum sağlayacağınızı düşür ve çizmeye başlarsınız. Çizdiğiniz yatak taslak çizgilerinin istenilen çalışma kıvamına gelmiş olduğunu düşündüğünüzde de boyamaya başlar, sonrasındada gölge ve gradient aşamalarına geçer ışıklandırmasını vs yaparsınız.

Yani her bir objenin bitmiş halini görüyoruz aa kolay ya bende yaparım demek şu dakikadan sonra zaten kolay. Gördüğünüz şeyi yapmak kolaydır. Önemli olan o yatağı yaparken tasarlamaktır.

Dolayısı ile sorun eğer sıfırdan bu tarz konsept ile birbiri ile entegreli bir çalışma grubu isteniyorsa ortalama 1 hafta kadar bir süre verilmelidir. Tabiy ki bu ilk konsepti oluşturma süresidir. Dersen bu konseptin aynısının farklı objelerle çalışıldığında süresi nekadar sürer. Ozaman süre 1 haftadan 2 güne hatta 1 güne kadar yoğun bir tempo ile çalışılırsa düşebilir.

Son olarak eğer sorun ben bu resimdekileri şimdi yaptırmak istiyorum ne kadar sürer dersen 1 gün içerisinde uzman bir kişiye yaptırabilirsin.

Bu arada çalışmayı yapmış kişi alanında uzman olduğu çok net bellidir. 2D olmasına rağmen ışıklandırmaları konseptine çok uyumlu ve kaliteli olmuş. Ve hemen herkesin atlayacağı birçok ince detayı ince ince işlemiş.
karsavar1 Atao

kişi bu mesajı beğendi.

karsavar1 karsavar1 Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek boşta
  • Konum Amasya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 437
  • Beğeniler 27 / 39
  • Ticaret 4, (%100)
cevap için teşekkürler, yeterince açıklayıcı ve anlaşılır olmuş :)

onderozkan onderozkan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek -
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** K**
  • Mesajlar 173
  • Beğeniler 37 / 34
  • Ticaret 37, (%100)

karsavar1 adlı üyeden alıntı

cevap için teşekkürler, yeterince açıklayıcı ve anlaşılır olmuş :)

inan bana kendi sitelerimde bu kadar yazı yazmıyorum:)

wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al