lostyazilim
tr.link

İllaha flat tasarım olacak.!

7 Mesajlar 1.589 Okunma
lstbozum
tr.link

davutkara davutkara Öğrenci Kullanıcı
  • Üyelik 15.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 329
  • Beğeniler 20 / 68
  • Ticaret 1, (%100)
Bim Broşürleri Bile Yeni Web Tasarımlarından Daha İyi

Başlığı okuduktan sonra neyi vurgalamak istediğimi anlamış veya anlam verememiş olabilirsiniz. Sorun değil çünkü birazdan bu konuya derin bir faça atacağım. Sorunumuz yeni web tasarımları tahminen 2013 başlarında çıktı windowsun nalet 8. sürümünü üretmesi üzerine metro tasarımları ve benzeri şeyler web tasarımlarınıda etkiledi. Hal böyle olunca herkes yeni şeyler denemeye çalışıyor artık yeni üretilen temalar daha karmaşık hale geldi. Ama unutulan bir şey varki okuyucu veya ziyaretçi bu tasarımlardan memnun mu ? . Ben kendi adıma konuşuyum neyin nerde olduğunu nereyi okuyacağımı karışıtırıyorum. Aşağıda bir kaç görsel örnekle bunu size anlatıp tüm fikirinizi değiştireceğim.Gözün Odaklanma Ve Yönelme HareketleriAşağıdaki resimde insan gözünün google da arama sonuçlarına bakarken nereye odaklandığını gösteriyor. Koyu yerler tahmin edildiği gibi en fazla odaklanan bölgeler.

Görüntüden anlaşıldığı gibi ilk olarak üst sol tarafdan aşağıya doğru taramaya başlıyoruz. Bu da demek oluyorki bir web sitenin en önemli yazılarını sol üst köşeye koymalı. Benim web sitemdede farkettiyseniz sol bölümde yazılarım sağ bölümde ise sidebar denilen ıvırzıvırların toplandığı bölüm mevcut.Evet şimdi gelelim yeni son moda 2013 model web tasarımları inceleyelim. (Resmin üzerine tıklayarak tam boyutlu görebilirsiniz.)

Windows da metro tasarımının amacı aslında sadelik yapmak ve kullanıcıya daha kolay kullanım sağlamaktır. Ancak web tasarımlara yansıyan kısmı öyle değil ilginçtir ki sadelik olacağına daha karmaşıklaşıyor. Yazılardan çok resimlere ağırlık veriliyor halbuki yazılarda resimler kadar önemli.Neyse asıl büyük karşılaştırmaya bakalım , işte buda gayet açık net bim broşürü insan neyin ne olduğunu anlıyor en azından :)

not forum editörünün (şahıs değil) biraz gazabına uğradım kusura bakmayın :D

kaynak : http://www.davutkara.com/genel/elestiri/bim-brosurleri-bile-yeni-web-tasarimlarindan-daha-iyi
Batuhan WampiR xrople

kişi bu mesajı beğendi.

davutkara.com | DAVUT KARA BLOG | Wordpress Uzmanı
wmaraci
reklam

Batuhan Batuhan Kendine webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)
Bim broşürünün konuya dahil olması beni çok eğlendirdi açıkçası. Öte yandan söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. Adam siteye öyle bir tasarım uyguluyor ki ne nerde, ne nedir, ne ne değildir, hepsi birbirine giriyor. Metro arayüzünün çizgilerini ve renkli yapısını severim ancak yukarıdaki temalarda da açıkça belli olduğu üzere birileri metroyu başka bir taraflarından anlamış. Zevkle okudum, teşekkürler.

MehmetARIK MehmetARIK Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 626
  • Beğeniler 13 / 260
  • Ticaret 2, (%100)
Zaten baktığınız zaman, içeriğe önem veren siteler son derece sadedir. Çoğu içi boş site sadece kılıfına önem veriyor. Giyiniyor kuşanıyor, makyaj yapıp tırnaklara oje sürüyor, saçları yaptırıyor ama içi 80 yaşında Pakize Teyze.
Dünyanın en iyi yazılımcıları, içerik geliştiricileri, yazarları, bilim adamları vs vs.. gibi şahısların sitelerine bakın düz renk bir arkaplan ve düz bir yazıdan ibarettir. Oysa ki adamlar dünyayı değiştirecek yeni fkirleri yayınlıyorlar ya da bize hayatın sırrını veriyorlar.
Önemli olan konuda bu zaten. Ziyaretcilere ne kadar önemli bilgiler veriyorsan, o bilgiyi o kadar sadeleştirmelisin. Dikkati oraya toplamalısın.
Bizde de derler ki; "Aman kendi yazılımınızı yazın, benzersiz güzel bir tasarım olsun, renklere çok dikkat edin vs vs... Google böyle daha çok seviyor."
Ziyaretci girip birinci dereceden yakın akrabalarıma sövecek olduktan sonra neyleyim Google'ı.
xrople

kişi bu mesajı beğendi.

Shrikeen Shrikeen Frontend Developer Kullanıcı
  • Üyelik 24.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Front End Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Ş**
  • Mesajlar 2933
  • Beğeniler 745 / 744
  • Ticaret 60, (%100)
Bazı metro tasarımları severim de bazıları aşırı derecede abartıp böyle siteyi karışık hale getiriyor. Ne nerede onu bile bulamıyorum.

wmaraci
wmaraci

xrople xrople Sms Onayı Gerekli Telefon Onaysız
  • Üyelik 17.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** S**
  • Mesajlar 298
  • Beğeniler 107 / 61
  • Ticaret 1, (%100)
@davutkara , hocam güzel yazmışsınız son derece haklısınız fakat sitenizdeki menü gözümü çok yordu :)

JackkerL JackkerL WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** A**
  • Mesajlar 1868
  • Beğeniler 219 / 526
  • Ticaret 16, (%100)
Bence bu yanlış bir düşünce, gözün odaklanmasının soldan sağa doğru olması google için. Yani insanlar google'a alışmış ve sonuçların nerede çıkacağını biliyor. Ama bir facebook'a girdiği zaman tam ortaya odaklanır, bir twitter'a girdiği zaman sağ kısma odaklanır. Bunlar alışıla gelmiş siteler içindir. Yani google'ı baz alıp göz soldan sağ alta doğru odaklanır, demek yanlış. Ayrıca web tasarım ile bim broşürünü karşılaştırmak da pek doğru olmamış.

Yine de yazıp, fikrini düşünceni belirtmişsin hoş, dediğin gibi karma karışık siteleri bende sevmem.

davutkara davutkara Öğrenci Kullanıcı
  • Üyelik 15.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 329
  • Beğeniler 20 / 68
  • Ticaret 1, (%100)

Batuhan adlı üyeden alıntı

Bim broşürünün konuya dahil olması beni çok eğlendirdi açıkçası. Öte yandan söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. Adam siteye öyle bir tasarım uyguluyor ki ne nerde, ne nedir, ne ne değildir, hepsi birbirine giriyor. Metro arayüzünün çizgilerini ve renkli yapısını severim ancak yukarıdaki temalarda da açıkça belli olduğu üzere birileri metroyu başka bir taraflarından anlamış. Zevkle okudum, teşekkürler.

beğenmenize sevindim teşekkürler :)

Mehmet ARIK adlı üyeden alıntı

Zaten baktığınız zaman, içeriğe önem veren siteler son derece sadedir. Çoğu içi boş site sadece kılıfına önem veriyor. Giyiniyor kuşanıyor, makyaj yapıp tırnaklara oje sürüyor, saçları yaptırıyor ama içi 80 yaşında Pakize Teyze.
Dünyanın en iyi yazılımcıları, içerik geliştiricileri, yazarları, bilim adamları vs vs.. gibi şahısların sitelerine bakın düz renk bir arkaplan ve düz bir yazıdan ibarettir. Oysa ki adamlar dünyayı değiştirecek yeni fkirleri yayınlıyorlar ya da bize hayatın sırrını veriyorlar.
Önemli olan konuda bu zaten. Ziyaretcilere ne kadar önemli bilgiler veriyorsan, o bilgiyi o kadar sadeleştirmelisin. Dikkati oraya toplamalısın.
Bizde de derler ki; "Aman kendi yazılımınızı yazın, benzersiz güzel bir tasarım olsun, renklere çok dikkat edin vs vs... Google böyle daha çok seviyor."
Ziyaretci girip birinci dereceden yakın akrabalarıma sövecek olduktan sonra neyleyim Google'ı.

ahaha aynen öyle hocam :)

XGames adlı üyeden alıntı

Bazı metro tasarımları severim de bazıları aşırı derecede abartıp böyle siteyi karışık hale getiriyor. Ne nerede onu bile bulamıyorum.

aynen kardeşim :)

xrople adlı üyeden alıntı

@davutkara , hocam güzel yazmışsınız son derece haklısınız fakat sitenizdeki menü gözümü çok yordu :)

bir yıldır aynı tasarımdayım yorumunu dikkate aldım teşekürler :)

JackkerL adlı üyeden alıntı

Bence bu yanlış bir düşünce, gözün odaklanmasının soldan sağa doğru olması google için. Yani insanlar google'a alışmış ve sonuçların nerede çıkacağını biliyor. Ama bir facebook'a girdiği zaman tam ortaya odaklanır, bir twitter'a girdiği zaman sağ kısma odaklanır. Bunlar alışıla gelmiş siteler içindir. Yani google'ı baz alıp göz soldan sağ alta doğru odaklanır, demek yanlış. Ayrıca web tasarım ile bim broşürünü karşılaştırmak da pek doğru olmamış.

Yine de yazıp, fikrini düşünceni belirtmişsin hoş, dediğin gibi karma karışık siteleri bende sevmem.

teşekkürler hocam, tabi abartılar vardır eğlenceli bir üslupla yazayım dedim yaklaşık 8 ay önce yazmışım :) burda da hemfikir olalım diye paylaştım teşekkürler :)

davutkara.com | DAVUT KARA BLOG | Wordpress Uzmanı
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al