İyi Bir Logo Nasıl Olmalıdır

Merhaba arkadaşlar, bazı yazılarımda sizlere web tasarım hakkında çeşitli püf noktaları ve tavsiyeler veriyordum, bu yazımda ise iyi bir logo nasıl olur? nelere dikkat edilmelidir? bunlardan bahsedicem.
Öncelikle logo nedir, logo firmanızın, markanızın veya yapılan amaca uygun içeriği iyi bir şekilde yansıtan yazı ile veya çizgi ve resimle yapılan işaretlerdir. Logo hedeflenen içeriğe iyi bir şekilde ulaşmalı ve yapılan içeriği iyi bir şekilde yansıtmalıdır. Logo içeriğinizin tanınırlığını ve popülerliğini arttırmak için en kısa yollardan biridir.

Okunabilir, Kültürlü Simge Logo;

Yukarıda belirtmiş olduğum noktalara ek olarak yapmış olduğunuz logoya okunabilme özelliği de ilave edebilirsiniz. Logo seyredilebilen, okunabilen, yapıldığı ülkenin dilinde okunduğunda sese dönüşebilen bir işarettir.

Kullanılan Renkler ve Renk Uyumu;

Logonuzda kullanacağınız renkleri iyi seçmelisiniz, bu renkler hem markanızı & hizmetinizi yansıtmalı hemde gözü yormamalı hoş görünmelidir. Gözü yoran renklerden kaçınmalısınız. Çok aşırı abartılı renkler kullanılmamalı logonuz sadelik taşımalıdır.

Her Başlık ve İşaret Logo Değildir;

Bir yazı veya yapısal olarak logo özelliği taşıyan her yazı grubu logo değildir. Örneğin bir kitap ismi olan ve kitabın üzerinde yer alan ismi logo diyemeyiz. Logo olabilmesi için süreklilik taşıması ve sürekli yayınlanan bir köşenin isim yazısı olması gereklidir.

Logo Kolay Algılanabilir ve Her Koşulda Kullanılabilir Olmalıdır;

Logo kullanılan renkler ve sade yapısı ile farklı koşullarda görüldüğü zaman hemen hatırlanabilir ve kolay algılanabilir derecede olmalıdır. Logonun teknik çizimi her türlü baskı ve kesim tekniği ile sorunsuz kullanılabilir olmalıdır.

Logo Özgün Olmalıdır;

Yaptığınız logo özgün olmalıdır, logonun yapılış amacı zaten ayırt ediciliği sağlamak ve kendinizi & markanızı yansıtmaktır. Yaptığınız logo başka bir markanın logosu ile bir benzerlik göstermemeli tamamen farklı olmalıdır.

Kaynak: http://www.tozlukalem.com/iyi-bir-logo-nasil-yapilir-nasil-olmalidir/