lostyazilim
tr.link

Nelere ihtiyacım var?

4 Mesajlar 1.163 Okunma
lstbozum
tr.link

uveyadam uveyadam WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.11.2010
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 125
  • Beğeniler 3 / 8
  • Ticaret 1, (%100)
Aşağıda yaptığım çalışmada da görüleceği üzere kendim birşeyler çizerek basit logolar oluşturmayı seviyorum. Bir nevi hobi benim için. Bu sebeple böylesine ufak tasarımları yapabilmem için ne gibi araçlara ihtiyacım var öğrenmek istiyorum.

Aşağıdaki sorular Adobe Illustrator için sorulmuştur. Sadece düz yazılar yazmak değil, küçük çaplı karakterler de çizmek istiyorum.

-Aşağıdaki tasarımı Adobe Illustrator ile yaptım. Böylesi çizimler için grafik tablet çok gerekli midir?

-Öncelikle hangi dersleri takip etmeliyim?

-Hangi tür kaynakları biriktirmeliyim?

-Son olarak yaptığım logo hakkında görüşleriniz neler? Bu sayede farklı yöndeki eksiklerimi görebilirim.

Yaptığım logo:

wmaraci
reklam

MtcN MtcN Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 22.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 206
  • Beğeniler 45 / 49
  • Ticaret 4, (%75)
Logo çizimlerinde en çok ihtiyaç duyacağın araç pentool öğrenmesi biraz zor gelebilir ama öğrendikten sonra gerçekten çok işe yaradığını göreceksin. Ve yazıyı kendin yazma şimdilik fontları kullanmalısın.

- Eğer profesyonel olarak bu işi yapmıyorsan tablet lazım değil bence.

- grafikerler.org sitesindeki illustrator dersleri ile kendini geliştirebilirsin

Berk Berk Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 562
  • Beğeniler 64 / 104
  • Ticaret 0, (%0)
-Aşağıdaki tasarımı Adobe Illustrator ile yaptım. Böylesi çizimler için grafik tablet çok gerekli midir?

Aşağıdaki tasarım rectangle tool ilede yapılabilir tablet gerekli değildir.

Sana tavsiyem çoğunlukla yabancı sitelerdeki kaynaklara bak. Yabancı sitelerde grafik derslerine daha çok önem veriyor herşey en baştan en sona anlatılıyor. Burda Türk siteleri bir şey yapmıyor demiyorum tabikide en iyileri var. Bunlara örnek; grafikerler.net ve grafikerler.org olacak. Buralarada bakabilirsin.

Önceki cevabımdada dediğim gibi yabancı kaynaklara bakmalısın. Ama tavsiyem hep böyle ilginç şeylerin nasıl yapıldığını anlatan dersleri biriktir. Çünkü detaylı olunca daha çok işine yarayabilir.

-Son olarak yaptığım logo hakkında görüşleriniz neler? Bu sayede farklı yöndeki eksiklerimi görebilirim.

Aslında logon bir firmayı yansıtacak bir logo. Şuan çoğu ünlü firmanın logosu bir fonttan ibaret. Neden? Akılda kalıcı olması için. Senin yaptığında buna örnek olabilir. Ama logotype ağırlıklı çalış. Fonttan güzel şeyler yapabilirsin ama önemli olan kendince özgün şeyler çıkarman.

uveyadam uveyadam WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.11.2010
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 125
  • Beğeniler 3 / 8
  • Ticaret 1, (%100)

MtcN adlı üyeden alıntı

Logo çizimlerinde en çok ihtiyaç duyacağın araç pentool öğrenmesi biraz zor gelebilir ama öğrendikten sonra gerçekten çok işe yaradığını göreceksin. Ve yazıyı kendin yazma şimdilik fontları kullanmalısın.

- Eğer profesyonel olarak bu işi yapmıyorsan tablet lazım değil bence.

- grafikerler.org sitesindeki illustrator dersleri ile kendini geliştirebilirsin

Berk adlı üyeden alıntı

Aşağıdaki tasarım rectangle tool ilede yapılabilir tablet gerekli değildir.

Sana tavsiyem çoğunlukla yabancı sitelerdeki kaynaklara bak. Yabancı sitelerde grafik derslerine daha çok önem veriyor herşey en baştan en sona anlatılıyor. Burda Türk siteleri bir şey yapmıyor demiyorum tabikide en iyileri var. Bunlara örnek; grafikerler.net ve grafikerler.org olacak. Buralarada bakabilirsin.

Önceki cevabımdada dediğim gibi yabancı kaynaklara bakmalısın. Ama tavsiyem hep böyle ilginç şeylerin nasıl yapıldığını anlatan dersleri biriktir. Çünkü detaylı olunca daha çok işine yarayabilir.

Aslında logon bir firmayı yansıtacak bir logo. Şuan çoğu ünlü firmanın logosu bir fonttan ibaret. Neden? Akılda kalıcı olması için. Senin yaptığında buna örnek olabilir. Ama logotype ağırlıklı çalış. Fonttan güzel şeyler yapabilirsin ama önemli olan kendince özgün şeyler çıkarman.

Teşekkür ederim. Önerilerinizi dikkate alacağım. Hobi olarak uğraştığım için genel olarak kendi yaptığım küçük çaplı çalışmalar için kullanıyorum. Grafik tablet kısmını şu anlık öneriler üzerine düşünmüyorum. Dersleri de inceleyeceğim dediğiniz gibi.

wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 4 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 4 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al